Ebrugoktug08 neden haram olsun ki canim olaya şoyle bakabilirsin tabi bu benim şahsi fikrim sonucta atiyorum elimizde ceyrek altin var atiyorum 250 liradan aldik ileriki zamani dusunmek icin bir yatirim yapiyoruz değilmi 1 sene sonra oldu 750 lira ceyrek bu bir yatirim 250 iken mi bozdurursun 750 tl olmusken mi bozdurursun bu da ayni mantik dolar altin nasil yukselip iniyorsa buda ayni sey bu sadece uzun vadede degil de kisa vadede paranin degerlenmesi sonucta hepimiz oyle yada boyle bankadan kredi cekiyoruz ve malesef once faizini odeyip sonra ana parayi odemeye geciyoruz asil faiz haram ama krediye bulasmadan da olmuyor hic kredi cekmeden kredi karti kullanmadan birsey sahibi olan insan malesef cok az herkes oyle yada boyle kredi kullaniyor asil bu haram ama kredisizde olmuyor bir cok kesim icin ev araba dugun masraflarini nasil yapiyoruz krediyle yapiyoruz Malesef veya nasil altin dolar alip degerlenmesini bekliyoruz ana paramiza kâr katiyoruz buda ayni şey sonucta bu bir iddia at yarişi kumar gibi birsey degil yukselmesini beklerken dusmeside var ayni dolar altinda oldugu gibi bundada oyle birsey var sadece neye yatirim yapicagini bilmen onemli