Minnossareannesi Merhaba, tabi anlatayım ☺️ Pastörize sütü kaynatmadan serçe parmağınız 10 sn dayanacak kadar ısıtın. 1 litre süt için 2 büyük küp süzme peynir yeterli olur. Süzme peynirin üstüne sütü koyup iyice karıştırın pütürsüz ayran gibi olsun. Sonra onu sütün içine tekrar ekleyin. Aynı yoğurt gibi mayalıyorsunuz aslında. Karıştırın. Üstüne bez örtüp kapağını kapatıp iyice bi battaniyeye sarıp sarmalayın 😬 Sıcak bi yerde 12 saat kadar mayalansın. Sonra derin bi kabın üstüne süzgeç koyun. Üstüne bi tülbent. Peynirinizi üstüne dökün ki peynir altı suyu ziyan olmasın. Peyniri tülbente sarıp biraz sıkın. Üstüne bir ağırlık koyun 2 saat kadar süzülsün. Sonra açtığınızda hazır oluyor peyniriniz. Kullanımı da kahvaltıda olur. Meyveye karıştıran arkadaşım da var ama ben denemedim hiç ☺️ Şimdi siz yeni başladıysanız zaten bi süre tek tek deneyeceksiniz. Ama karıştırma aşamasına geçince yumurta sarısı labne bebe bisküvisi pekmez ve yulaf karıştırıp veriyorum ben. Seviyor da 🥰 Umarım yardımcı olabilmişimdir. 🌸