Bahaar Merhaba kızlarrr. Kızım 7 buçuk aylık yumurtaya ve süt ürünlerine alerjisi var. Kahvaltıya başlatamıyorum bu yüzden, yumurta ve süt ürünleri yerine neler yedirebilirim var mı bilen ☺️ Doktora gidemiyorum covitten korkuyorum.
Yademveannesi Bahaar Yerini tutmaz tabiki ama süt alerjisi için bebe bisküvisi, vegan peynir, avokado vs olabilir. Bizim de alerjimiz var. Yumurtayı henüz bilmiyoruz. Ek gıdaya başlamadık. Aklıma bunlar geldi
Eylultosbik Bahaar Merhaba, konuyla ilgili bilgim yok ama bir sey merak ettim. Alerji belirtileriniz nelerdi acaba?
Laviniaa Bahaar benim bebeğimde süt ve yoğurta tepki verdi peynir ve tereyağ da sorun yaşamadık.6 ay 10 günlük yarın doktora gidicez.testlerin gıda alerjisinde yanılma payı olmaz nerden öğrendiniz bilmiyorum ama mutlaka gidin derim
Alpaslanceylan Bahaar canım çöm zor çok öyle böyle deyıl ben hep sebze meyve yedırdım şükür ona rağmen kılosu çok ıyı dedı doktor ekmek çok sevıyor yumurtasız ama
Bahaar Yademveannesi aaa vegan peynir hiç aklıma gelmemişti🙈 çok teşekkür ederim 🙏 inşallah sizinde çıkmaz yumurtaya alerjiniz. Bebekler için çok besleyici bir gıda
Bahaar Eylultosbik merhaba yumurta yedirdiğimde ilk gün 1 çay kaşığı verdim ertesi gün kırmızı benekler oldu vücudunda sonraki günse o benekler kocaman kırmızı kırmızı oldular. Süt ürünlerine alerjisi de süt ürünü verdiğim gün inanılmaz kötü kusuyor. Çok ve sık kusuyordu. Birde çok huysuz oluyor o gün. Kakasında kan görmedim hiç. Yoğurt ve peynir denedim ikisinde de fena huysuzlanıyor
Bahaar Eylultosbik test yaptırmadım, bu kadar küçükken testlerin yanılma payı çok oluyormuş hemde virüsten korkuma gidemedik alerji testi yaptırmaya
Bahaar Laviniaa arkadaşımın bebeğine yapıldı test alerji çıkmadı ama süt ürünleri verdiğinde kaka da kan gördü ve çok huysuzlandı doktoru söylemiş bu kadar küçük bebeklerde yanılma payı çok olabiliyor diye. Ondan duydum. Evet götürmem gerekiyor ama hastaneler çok fena durumdaymış çok korkuyorum 🙈😔
Laviniaa Bahaar annenin beslenme alışkanlığından kaynaklı olabilir.bizde sadece yüzünde kızarıklık oluşuyor.çok iyi gözlem ve gıdaları karıştırmadan verilmesi gerekiyor. Doktorumuz onu önerdi.
Bahaar Laviniaa bende istanbuldayım bakayım randevu bulursam bende oraya bir götüreyim. Başak şehir sakura hastanesini önerdi bir doktor ama randevu bulamıyorum maleeef
Bahaar Laviniaa aynen. Bende dikkat ediyorum yediğime yoksa hemen başlıyor çok çok kusmaya.teşekkür ederim 🙏
Bahaar Alpaslanceylan anladım canım. Bende sebze meyve yediriyorum sürekli birde yulaf ve tam buğday unlu muhallebiler yapıyorum akşamları. Ama çok zor gerçekten herseyde var süt veya yumurta