Ayprens Ben kendimize yaptığımız yemekten veriyorum patatesli havuçlu bezelye ama çok sevemedi nasıl verilebilir ki başka fikri olan ?
Bebekbaylar Ayprens kendi yaptiginizdan yedirdiginize göre büyük diye düşünüyorum ona göre cevap veriyim bezelye.patates havuç soğan sarimsak haslayip blenderdan geçirip zeytinyağı ekleyip yedirebilirsiniz
Senemmm11 Ayprens kuzum corbalarina atabilirsin 1 avuç. Ben oğluma yaptığım bi tarifi yazıyım sana belki denersin ooglum 10 aylik. 2 yemek kaşığı kirmizi mercimek 1 havuç 1 patates 2-3 dal kereviz sapı 1 avuç bezelye 2 parca brokoli 1 küçük soğan 1 kaşık salça 1 bardak et veya tavuk suyu Bütün sebzeleri küçük küçük doğuyorum yıkıyorum. Soğanı kavuruyorum salca ekleyip biraz daha kavuruyorum. Tüm malzemeyi ekleyip üstüne 1 bardak et suyu 2 bardak normal su ekliyorum pişmemiş bekliyorum. Suyu kıvamına göre ayarlarsiniz. Tüm sebzeler pisince blenderdan geçiriyorum. Tavada biraz yag ile nane kızdırıyorum en son ekleyip karıştirip 1 çimdikte tuz ekleyip kapatıyorum. Bazende kuzu etli haslama yapıyorum patates havuç bezelye kuzu eti soğan sarımsak ekliyorum et suyuyla pişince tadi lezzetli oluyor belki o zaman sever.
AsyaDuaOz @Ayprens Bezelyeyi haşlayın önce sonra normal princi sıcak suda bekletin, havuç rendeleyin, kapya biber doğrayın. Tereyağında arpa şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun pirinci de ekleyip kavurun sebzeleri ekleyin sıcak suda pişirin
Krsmngl AsyaDuaOzpek alakası yok ama bir sorum var. yurt dışındayım bezelye vermek istiyorum ama taze hiç yok hepsi buzlukta. Buzluktan sıkıntı olurmu acaba
Ayprens Bebekbaylar evet 15 aylık çok teşekkür ederim bunuda deniycem bezelye çok faydalı yesin istiyorum tam da zamanı
Ayprens Senemmm11 inşallah sever kesinlikle deniycem çok besleyici bi tarifmiş çok teşekkür ederim zahmet edip yaZdınız ❤️🌹
Borasmomy Ayprens bezelye havuç patatesi haşlıyorum bir kaba /yumurta sarısı beyaz yiyebiliyorsa komple /2 3 kaşık yoğurt/ kimyon nane isteğe göre kullandığınız baharatlar /çay kaşığı ucuyla karbonat /yulaf unu -tam buğday unu /ne isterseniz göz kararı haşlanan malzemeleri de süzüp ekliyorum karıştırıyorum kek hamurundan biraz daha katı kaşıkla yaydırıyoruz tepsiye ben üzerine susam çörekotu koyuyorum
Bebek2020_ Ayprens Benim kızımın dişleri çıkmadığı için kabuklarını soyup eziyorum. Havuç patates ekliyorum. Bir ara içine ya pirinç ya da bulgur eklemiştim. İki türlüsünüde yemişti
dygcm Ayprens yani kücükken once buharda haslıyodum sebzelerı sonra catalla ezip corba yapıyodum ama sımdı buyudugu ıcın blendır kullanıyorum ondan gecırıyorum en son sebze corbası yaptıgım zaman buzlukta yazın yapıp koyduklarımdan kullanıyorum ben