Karabiber57 Kızlar yoğurt mayaladım su gibi tutmuş yoğurdun kıyısından geçmiyo neden öyle oldu anlamadım versemmi vermesemmi bebeğime bide ilk kez vericem lütfen birşey söyleyin çıldırcam bişeyi beceremedim ya normalde taş gibi yoğurdum olurdu 😏😏
Smnl Karabiber57 soguk kalmıştır süt dışardan da üşümüş olabilir. Fırını 70 dereceye ayarlayın tekrar biraz yoğurt mayası koyun içine karıştırın. fırın ısındıktan sonra , koyun içine kabınızı 3-4 saat kalsın tutar yeniden benim 2 kez basıma geldi yeniden tuttu
Karabiber57 Smnl tekrar ısıtmaya falan gerek yok biraz yoğurdu direk tutmayan soğuk yoğurdun içine koycam dimi bide fırın 70 de ısındıktan sonra fırını kapatıcam dimi çok sordum biliyorum ama kavanozların kapağı açıkmı olsun kapalımı son olarak kaç saat kalmalı😏 çok teşekkür ederim
Smnl Karabiber57 fırın ısınınca kapanacak. Kavanozların ağzı kapalı. Evet tutmayan yoğurda soguk maya eklenecek ısıtmaya gerek yok. 3-4 saat kalması yeterli. Sorun tabi ne olacak yeterki ziyan olmasın kurtaralım 🥰🥰
Karabiber57 Smnl ya çok teşekkür ederim tutmayan yoğurt tuttu🥰 yalnız böyle süt tadı gibi hazır yoğurttan mayalamıştım ondandır dimi bebeğime verebilirim yani?😘
Smnl Karabiber57 çok sevindim evet sanki kremalı yoğurt gibi oluyor ben kızıma vermiştim bir sorun yasamadık. Biz de yedik tadına bayılmadık ama sonuçta ziyan olmadı 😬