goncamik-88 Bacılar, oğlum kabız kakasını yapamıyor, ağlıyor Kızarıyor ıkınıyor çok üzülüyorum, 6.5 aylık önereceğiniz bir şey varsa söyleyin lütfen 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Akinege goncamik-88 kaç gün oldu yapmayali eger ki kendisi çok kotuyse yani huzursuzluk yapıyorsa 1 kerelik lavman falan yada fitil yapabilirsin. Ama onun haricinde 14 güne kadar da doktorlar müdahale etmeyin diyor. Ben ara ara mamasina biraz zeytinyagi koyuyorum kabızlıga iyi geliyor.
-erCansu- goncamik-88 mamasına zeytinyağı koyabilirsin yada gün kurusunu sıcak suda bekletip ezip zeytinyağı ile karıştırıp bı çay kaşığı verebilirsin böyle tariflere bak istersen baya ise yarıyor .. suda oturtabilirsin karnı yumuşar zeytinyagini hafif ısıtıp karnına masaj yapabilirsin poposunada yağ surebilirsin
goncamik-88 -erCansu- çok teşekkür ederim yapayım bu tarifi 🙏🏻 Emiyor kayısı birde ek gıda yiyor havuç patates kabak veriyorum onlar yaptı galiba :(
-erCansu- goncamik-88 aslında kabak iyi gelir :) üzülmeyin ya oluyor böyle şeyler daha neler neler oluyor Allah dermansız dert vermesin
Boncuk_kzm1 goncamik-88 benim kızımda 9 aylık 3 aydır cekiyorum doktorum havuç ve patates kabızlıgı tetikler demişti🤷🏻♀️
Unknown goncamik-88 Karnına güzelce zeytinyağıyla masaj yapın. Gün kurusunu suda haşlayıp püre yaparak gün içinde biraz biraz verebilirsiniz.
Drkmmy goncamik-88 relactaz damla her emzirmeden önce 4 damla Farbiome şase günde 1 kere (probiyotik)
Karakoc Doğduğundan beri 6.5 aylık oğlumun da ara ara kabız sorunu oluyor ne yazık ki . Doktorumuzun tavsiyesi üzerine yapamadığında ve huzursuzlandığında kulak pamuğuna Arko krem sürüp poposuna çok az Pamuk kısmını sokuyorum. O zaten popoyu ve bağırsakları uyardığı için anında kaka yapıyor. Size de tavsiye ederim illa Arko krem olmasına gerek yok evinizde bulunan herhangi yumuşak dokulu el kremi de olabilir.
salcali_yumurtaaa Karakoc bunu doktor mu önerdi benm bebeğim de şuan 34 günlük 4. Güne giriyoruz yapamıyor kakasını
Karakoc Evet. Doğduğundan beri her ay kontrolüne gittiğimiz özeldeki Doktoru önerdi. Hatta ilk zamanlar yapmakta çok korktum. Makatına zarar veririm bişey olur yada alışır hiç yapmaz diye korkma olmaz dedi. Yavrumun acı çektiğini gördükçe mecburen yaptım . İyiki de yapmışım. Hemen yapıyordu kakasını alışmadı da kendi kendine yapıyordu artık. Taki ek gıda ya başlayana kadar .. Şimdi ara ara yine kabız oluyor . Mecburen yine yapıyorum. Denemediğim şey kalmıyor zeytinyağı içiriyorum kuru kayısı erik haşlayıp veriyorum ama zorlanıyor maalesef. Ama doktorumuz kaka yapamama Durumu genetikdir demişti . Eşimde küçükken çok kabız olurmuş Kayınvalidem hep sabun sokarmış. Sabun şakın deneme dedi doktorum makata zararı var çatlağa neden okursun dedi