GozdeKB Merhaba arkadaşlar bebeğim 6 aylık olacak alerji testi yapılır mı kimisi 1 yaşına gelmeden belli olmaz diyor?
ecemm-6161 GozdeKB olur canım benim bebeğim 4 buçuk aylıkken yapıldı süt vE süt ürünleri kan alındı kanı Ankara’ya gitti orada bakılıyormuş yokmuş cok şükür
Dsb GozdeKB merhaba benim bebeğim 4 aylık yapıldı deri testi şeklinde bir sey çıkmadı ama doktor bu olmayacağı anlamına gelmiyor maalesef dedi sanırım bir yaşın altında negatif olsa dahi alerji olabiliyor tam doğru sonuç vermiyor. Bizlerin diyet yaparak çocuğu takip ve gözlem yaparak anlamaya çalışması gerekiyor. Fakat pozitif çıktığında doğru oluyor diye biliyorum. Bize de 6 aylıkken bir daha gelin yapalım dedi ve diyet yapmamı önerdi.
GozdeKB ecemm-6161 bazen sizin gibi alerjisi yok çıkanlarda ilerleyen dönemde varda çıkabiliyormuş ne yapıcagız şaşkınız ya 😒
ecemm-6161 GozdeKB canım o genetik oluyormuş bıraz da bebeğim benim yüzünde. Test oldu cunku astım hastasıyım. Doktor kontrolünde gidip geliyoruz doktorumuz Yardımcı doc sr canm cok iyi o okusa herseyi didikliyor ben den sebep şimdi 8. Ayda tekrar gisinden tekeR tüm gıdaya bakılacak alerjisi var mı ciğerlerinde bişeu var mı diye doktorun olursa zateb kendini belli ediyor dedi bana biz cok dikkatliyiz o konuda Herseyini en ince ayrıntısına kadar baktırıyorum canm
ecemm-6161 GozdeKB canım o genetik oluyormuş bıraz da bebeğim benim yüzünde. Test oldu cunku astım hastasıyım. Doktor kontrolünde gidip geliyoruz doktorumuz Yardımcı doc sr canm cok iyi o okusa herseyi didikliyor ben den sebep şimdi 8. Ayda tekrar gisinden tekeR tüm gıdaya bakılacak alerjisi var mı ciğerlerinde bişeu var mı diye doktorun olursa zateb kendini belli ediyor dedi bana biz cok dikkatliyiz o konuda Herseyini en ince ayrıntısına kadar baktırıyorum canm
GozdeKB Dsb 6 aylıkken birsey çıktı mı peki bende diyet yapıyorum yumurta ve süt ürünlerinden şüpheleniyorum
Dsb GozdeKB daha yeni yaptık 4 aylık şu an, bizde şüpheleniyoruz ama daha yeni diyete de başladım şu an bir farklılık yok o yuzden. Bizde kana bakılmadı sadece deri testi bide kakaya bakılacaktı gizli kan var mı diye ama bebeğim o an kaka yapmamıştı sonra getirin kaka numunesi bakalım dediler
Ballokumu GozdeKB Yumurta,süt ve fındık evet ama mesela ben fındık olduğunu anlamadım tüm kuruyemişler sanmıştım. Domates et susam da yemiyorum ama onlara alerjisi yokmuş ve gerçekten yiyince de bir sorun olmadı
GozdeKB ecemm-6161 benimde kaynanam astım eşimde de alerji var kesinlikle genetik bende Medikal Park Hastanesine Prof yada doc.dr götürmeyi düşünüyorum işimiz çok zor alerjili bebekler çok huzursuz oluyor şimdi biz bide ek gıdaya başlıcaz ne yedirecem diye kara kara düşünüyorum :(
ecemm-6161 GozdeKB canım ben çoğu şeyi verdim tadımla başladım hiç bir alerjik durum vücut göstermedi doktora da her ay gidiyoruz cok şükür bi sorun yok 3 gün kuralıyla başladım baktık cok şükür biry çıkmadı
ecemm-6161 GozdeKB ilk yogurt sonra sebze patates havuç kabak meyveler elma armut muz verdim şimdi kavanoz maması vE çorba yediriyorum az az şimdilik günde 3 öğün dedi doktor sabah meyve püresi öğlen çorba aksama yogurt veya muhallebi pişiriyorum canım😊
Ballokumu GozdeKB henüz nötr sebzeler veriyorum. Yeni başladık zaten. Kabak, balkabağı, patates, tatlı patates, havuç, semizotu, soğan , pirinç, yeşil fasulye verdim. Haftaya irmik,brokoli, karnabahar vereceğim. Meyve olarak da elma,muz, armut vereceğim
GozdeKB ecemm-6161 bende sadece meyve ve sebze verelirmisim yumurta ve sütten şüpheleniyorum ya doktor öyle demişti