Delibirhatunn Dün yoğurt mayaladım. Mayasını şoktan almıştım. İnternetten bakarak yaptım. 8 saat dışarda, biraz da buzdolabında beklettim ama su gibi ya neden ki ? Bebeğime bu günlük hazır yoğurt versem bişey olur mu
ikiz_kizlarim18 Delibirhatunn canım doktorum bana hazır yoğurt vereceğine hiç verme demişti ama yinede sen bilirsin ben genellikle kapımızın önüne sütçü gelir ondan alırım sütümü de yoğurt mayasinida sekiz saat çok uzun bir süre ben kaynattıktan sonra küçük serçe parmagimla ayarlarım sıcaklığını parmagim 8 saniye kadar sayar sonra mayalarım mayasinida 2 buçuk kilo süte 1 buçuk yemek kaşığı yoğurt azcıkta sütten alır yoğurda katarım bu zamana kadar mayalanmamış bir yoğurdum olmadi birde dışarda 4 saat buzdolabında 1 gün bekletirim ki kivami güzel olsun diye
yavruhamsi Delibirhatunn ya sütünüz yeterince sıcak değildi yada maya kötü ve az gelmiştir bende tutmayınca bu sebeplerden oluyor genelde 🤗
Annis-ogul Delibirhatunn hazır yogurt verme cnm zaten o sütten bile yapılmıyor ama mayasını direk yoğurtla yapsana cnm sende yoksa komşudan al bi kasik oyle yap
Minnossareannesi Delibirhatunn Hazır yoğurt vermeden tekrar dene canım. 1. Sütünü değiştir daha yağlı bir süt deneyebilirsin. 2. Fırında mayalamayı dene dün yaptım bende şok mayasıyla taş gibi oldu çevirince dökülmüyor bile. Fırını önden bi 5 dakika çalıştırdım kapattım. İçine kapağı AÇIK bir şekilde koydum. 7-8 saat bekledi dolaba yine kapağı AÇIK bir şekilde aldım. Üzerine sadece bi peçete örttüm ince. Bi 5-6 saatte orda bekledi mis gibi yoğurt oldu.
Emine_1245 Canım serçe parmağını birkaç saniyeliğine süte batir parmağını aczik isiriyorsa mayala güzelce sar kaloriferin üzerine koy orda dört beş saat beklet sonra dolaba koy. Sütün çok ılık olmasın mayalarken azcık yaksın parmağını çok ılımışsa oyuzden tutmamistir. Güzelce sarmak da önemli Birde hazır yoğurt mümkünse verme canım içeriği pekte iyi değil hazır yoğurtların
Delibirhatunn Emine_1245 Evet canım çocukla uğraşırken sütü unuttum, sıcak değil ılıktı. Sanırım o yüzden olmadı dediğin gibi
Minico Minnossareannesi canım kavanozu ağzı açık şekilde mı fırına koyuyorsun üstüne birşey kapamadan yada sarmadan dogru mu anladım 🙈
Huysuzbebe Önceden yoğurtlarım tutmuyordu hep sulu kalıyordu koyun sütüne geçtim tek atışta taş oluyor koyun sütü yağlı olduğundan çok güzel tutuyor biç diğer sütlerle uğraşmıyorum artık 🙃tutmamış yoğurdun için tencerede AÜ kaynat yoğurt tencereni de koy kaynamış suyun içine üstüne bir havlu kapat bir saat filan kalsın al dolaba kaldır taş gibi oluyor
Ece-su Delibirhatunn 5 6 kere ben de öyle uğraştım her seferinde su gibiydi gittim yoğurt makinesi aldım taş gibi oluyor
Birponciginanasi yoğurdun hafif sıcak olursa daha iyi tutar. Ağzını tam kapatma ki buharlastiginda ki şu içeri gelip mayayı bozmasın Mayaladigin zaman üstünü battaniye ile ört Ben hazır yoğurttan yaptım mayalamayi taş gibi oldu ❤️🤓
Deletedmom78654 Yoğurt mayaalrken ağzını örtmeyin o da sulandırıyor bir de fırında deneyin ben öyle yapıyorum . Sıcaklığını ayarlayamıyırdum genelde bir cıvık oluyordu onun için de mutfak termometresi alım bütün sıkını çözüldü.
Minnossareannesi Minico evet dümdüz hiç bişey kapatmadan sarmadan olduğu gibi koydum dolaba da aynı şekilde koydum böyle taş gibi yoğurt oluyor