SertapHilal İçim pastörize süt aldım bebeğime yoğurt mayalamak için. İlk defa yapıcam ama yoğurt mayası bulamadım buralarda 🙄 Nasıl yapabilirim ?
pembemor SertapHilal markete satılan mayalarda hazır yoğurt aslında. evde yoğurt mayalayan biri varsa yakınınızda isteyin. yoksa hazır yoğurt ile mayalayın.
SertapHilal pembemor Yok maalesef. Hazır yoğurtla yapınca kendim mayalamamın bi anlamı kalıyor mu bilemedim 🙄
masal28 SertapHilal onunla başladım, gayet güzel oldu şimdi kendi yoğurdumun mayasıyla devam ediyorum
AgentMom SertapHilal çok basit bir araştır. Bir bardak kaynamış ılımış süte 15 tane nohut atıp güzelce sar. Petek’in dibine akşam koy, sabah maya hazır. İlk mayaladığın yoğurt sulu oluyor ama zamanla koyu kıvam alıyor. Katkısız en doğalı
nneslihan Gin kıvamı gayet iyiydi. 4 lü aldığım için 3 tane daha vardı yine onunla yaptım oda taş gibi tutmuştu🌸 bu ilk yaptığımdı arkadaşıma atmıştım tutmaz falan demişti bana🙈
SertapHilal Ece-su Şimdi şokta buldum canım yayla maya probiyotik yoğurt mayası. 1 litre süte ne kadar koyuluyor