Hazalperi Kızlar kızımın doktoru çok bilinen tutulan doktorlar dan biri bebeğim kilo almadığı için ek gıdaya geçtik 5 ay 10 günlük kızım pirinç unu ile günde bir defa kendi mamasını karıştırıp mama yapıp veriyorum onun haricinde tadımlara bitince vermek için çorba tarifleri yazdı hepsinde pirinç var pirinç iyi birşey değil diye düşünüyorum ama doktorumuzun pirinç aşkı beni şaşırttı napsam şaştım pirinç unu mama yapıp veriyorum 1 haftadır ama iki gündür tuvaletini yapmıyor pirinç unundan mı tadımlardanmı çözemedim 🤷♀️
Happydef Hazalperi zeytin yağ koyuyor musun canım yemeklerine. Bide rica etsem çorba tariflerini atabilir misin 😶
Buglemcim20 Hazalperi ben pirinç yerine yulaf koyuyorum belki pirinçten daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum
mina00 Hazalperi pırınc ununu fazla kullanmayın kabız yapıyo hafta bır vere bılırsınız, nestelının heınzın 4+ tahıllı mamaları var onları kullanın, her gıdaya pırınc unu katmayın, kılo aldıracak dıye cocugun mıdesını bozarsınız
Hazalperi Happydef koyuyorum canım özel bi tarif değil de mesela sebzeleri karıştır ikili üçlü bir yemek kaşığı pirinç zeytinyağı ekle pişir şeklinde
Happydef Hazalperi hmmm anladım canım ben Pirinc yerine tel şehriye kullanıyorum çorbalara mutlaka 1 tatlı kaşığı zeytin yağ koyuyorum. Bide 2 günde bir pirinç unu veriyorum kabızlık olmasın diye
DenizSerap Sevgilimmm Bulgur için çok erken 8. Ay da rahat olur pirinç ile ben de başladım cubku hem tok tutar hem de ilk pirinç ile başlatıyor bir çok doktor. Ben de araştırdım bunu bulgur olabilir dedim ama bulgur aşırı gaz yapıyormuş, pirinç olmazsa yulaf olabilir. Doktorunuz kim ?
Sevgilimmm DenizSerap Ben birkaç aydır veriyorum bulgur..gerçi bebeğim 13.5 aylık. Gaz falan yapmadı. Türkiye Hastanesi ne gidiyoruz biz doktorumuz Esra Çetinkaya
zeyzey77 Hazalperi Pirinç unu kabız yapar. Sebzelerden başla yoğurt meyve haşlanmış yumurta sarısı.tuzsuz beyaz peynir şeklinde devam et ve sebzelerine mutlaka az miktarda zeytinyağı ekle