ElifinAnnesi06 Tecrübeli annelerim yardımcı olabilir mi? Ek gıdaya başlayacağız 15 güne kadar. 5.5 aylık bebeğim. Önerileriniz neler acaba? Nelere dikkat etmeliyim?
dertlikerkenez ElifinAnnesi06 pütürlü vermekten korkmayın, çeneleriyle eziyorlar, dişe ihtiyaç yok. Bir süre verdikleriniz kakadan aynısı gibi çıkacak merak etmeyin. Bagırsaklar temasta bulundukça gerekli bakterileri üretiyor. Havucu kan sanmıştım. Muzdan sonra kakada siyah iplik gibi şeyler oluyor. bebeğiniz emmeyi biliyor, yutmayı değil. 1-2 ay kadar süre verin öğrenmesi için. Öğürdü, çıkardı sevmedi galiba demeyin, sadece ne yapacağını bilmiyor öğrenecek sebzeleri haslayarak ezip, meyveleri ise çiğden cam rendeden geçirmeniz yeterli olur. ürünleri kabız yapan ve ishal yapan olarak ayırıp dengeleyerek verirseniz bu sorunu yaşamazsınız. yogurdun tadını sevmezse pekmezle tadlandırabilirsiniz. Kalsiyumla beraber verilen Demir’in emilimi az olur ancak burada amaç yaşlandırmak, bebeğe Demir takviyesi değil sonuçta. Doğal şeker olarak kullanıyordum pekmezi. Aklıma gelenler bunlar, inşallah işinize yarar☺️🌸
Kbrnr ElifinAnnesi06 bizde 7. Ayımıza gireceğiz ben ilk olarak havuçla başlattım 3 gün kuralıyla kabak, patates, yer elması, bal kabağı şimdide brokoliye geçeceğim meyvelerden de avokado,muz,elma, armut bunları veriyorum o şekil 😀
ElifinAnnesi06 Kbrnr 3 gün boyunca sadece havuç. Ondan sonra 3 gün boyunca sadece patates gibi ni devan ediyrsunuz?
Kbrnr ElifinAnnesi06 aynen öyle yoğurt verenlerde var ama bizim alerjimiz var süt ürünlerine ondan vermedim sizin yoksa verebilirsiniz
dertlikerkenez ElifinAnnesi06 aklıma gelmişken yoğurdu günlük sütten yapmalısınız. Çiğ sütün içerisindeki bakterilerin ölmesi için 40 dakika kaynatmak gerekiyormuş. Bu da haliyle besin değerlerini öldürüyor. Günlük süt kaynatmadan sadece ısıtılarak yapılmalı.