Acemimom Kızlar selam, ek gıdaya yeni başladık havuç, kabak ve patatesle başladık birde muhallebi yedi. Ama bir gündür kakasını yapamıyor 😢 Napmam lazım var mı önerisi olan ?
defnemilam Acemimom bizim 10 aylik kabizlik cekiyoruz ve su iciremiyorum ben kasikla doke saca eger suyu seviyorsa bol bol su ver purelerine zeytinyagi ekle muhakkak. kabak , balkabagi, gunkurusu kayisi, armut bunlarda kakayi yumusatiyor
Leylus Acemimom canim bal kabagi verebilirsin benim oğlumda sadece anne sütü alıyordu 10 gün yapmıyordu ek gıdaya geçtik hergun yapıyor sağlıklı şeyler yapıyorum hep şuan tadimlardamisiniz eğer öyleyse sadece balkabağını haşlayıp verebilirsin
AgentMom Acemimom sebzeleri tek tek mi verdiniz. Ben tek verip içine zeytinyağı koydum kabızlık olmadı. Sonra 2 sonra 3 e geçtim. Muhallebiye de az zeytinyağı koyabilirsiniz. Ama bu ay sadece tadım ayı çok vermişte olabilirsiniz. 7. Aya girdik daha yeni 3 lü karışım yapıyorum. Az az tadım yaptırıyorum. Daha öyle dolu dolu yedirmedim. Yavaş yavaş çoğaltacağım.
Askmeyvesininannesi Acemimom 1 günden bişe olmaz. 10 gün olursa çok sıkıntı. Ama sen baktn 2 3 gün geçti Gün kurusu kayısıyı suda pişir. Kabuğunu soy Çatalla et Yedirt.hemen düzelir. İlk ek gıda geçişte kabız olması cok normal.bikere yapıncada kayısı ile düzene griyor
Acemimom Birde sadece anne sütü alıyordu ek gıdaya geçmeden önce, şimdiye kadar hiç böyle bir sorun yaşamamıştık 🤷🏻♀️
Prensesannesii93 Acemimom asit oranı düşük zeytinyağı verebilirsiniz 2 çay kaşığı kadar bir de doktorunuza sorun tabi ama ben maş fasulyesi filizlendirerek mercimek çorbası vs tüm çorbalarına ekleyerek çözmüştüm . Alışana kadar malesef oluyor
Acemimom defnemilam pirinçunlu canım belkide o yapıyordur onu vermeyim. Zeytinyağı hep koyuyorum su da içiyor ama muhallebiden olabilir dediğin gibi 😢
Acemimom AgentMom önce tek tek verdim sonra karıştırdım, çok yemedi aslında en fazla yediği bir çorba kaşığı hep zeytinyağı koydum. Belkide çok geldi daha az vermeliyim 🤷🏻♀️
AgentMom Acemimom bizimde çorba kaşığı olmadığı daha. Sebze çorbasını dene bir de. Gün içinde yoğurtta veriyor musun.