Tuanaosii 20 günlük yenidoğana kaç cc mama veriyorsunuz ? 60 cc veriyorum ama bazen doymuyor artırmalı mıyım acaba ?
CanimKizimmm Tuanaosii 2saatte bir beslemeniz gerekir..her ogun 60cc ocmeyebilir fazla yada az olabilir..
Sarisu Tuanaosii her çocuk kendine özeldir demişti doktorum bana sorduğumda ne kadarla duyuyorsa ona göre ayarlamalısınız
Tuanaosii Sdtyldrmklkn hayır 30 veremem çünkü ilk doğduğunda 30 ml verdim ve 13 gün boyunca hiç kilo almamıstı mecbur artırdım
Eminegulerbass Tuanaosii bizim doktorumuzda ne kadar yerse ver demişti. Sen önüne 5 tabak yemek koyuldu diye hepsini yiyomusun doyunca illaki bırakırsın dimi demişti. Oda doyunca bırakır fazlasını yemez demişti
Tuanaosii Eminegulerbass ama yenidoğan bebek reflex olarqk sürekli aranır ve doydugunu anlamaz agzına değen herşeye emme reflexi uygular nekadar yerse vermek nekadar doğru bilemedim
Aslanmamy Tuanaosii normal canım ya ilk doğduğunda 30 veriyordum 1 hafta sonra kontrole gittiğimizde doktor 60 ml e çıkar dedi 30 u sadece 1 hafta verdim bende
umutcumunannesi Tuanaosii 30 ilk hafta için zaten 60 demisti doktorum sonrada 70 de çıkarabilirsin demisti ama anne sutu icin sanirim ikisinin olculeride ayni oluyor
tuuzel Yenidoğanlar doymayı bilmez ne kadar verirsen ver demesi doktorun saçma olmuş genelde 40-60 cc arası içer ama erkek ve kız çocuğuna göre bile değişir
Eminegulerbass Tuanaosii saat başı değil ama atıyorum 2 saatte 60 yaptınız doyunca gevelemeye başlıyo biberonu. Mamayı saatli veriyorum ben iki kızımda mamayla büyüdü
Neslialp Bende önce emziriyorum 1 buçuk saat sonra mama veriyorum doktorum bu şekilde yap dedi ama 30 ml veriyoruz inşallah kilo alır
tostosumm Tuanaosii merhabalar benim bebegim 10 gunlukken doktoruma sorarak mama takviyesine başladım kaç cc dediğimde 30 dedi sonra hemen 30 yetmeyebilir ama dedi 50 veya 60 la başla dedi zaten doyduğu zaman kendisi bırakır dedi bende 60 la başladım 50 cc içti şuan 16 günlük oldu 90 yapıyorum 20 bazende 30 cc bırakıyor geceleri tek veriyorum ben gündüz anne sütü veriyorum.
Zeynepsevgi tostosumm bende bu şekilde yapıyorum sadece geceleri bir kez veriyorum çünkü gece hem sutum daha az oluyor hemde doymuyor gündüz anne sütü veriyorum 50 günlük olduk 😊
tuuzel Çişini çok yapıyorsa doyuyordur ordan da anlayabilirsin anne sütü içtikten sonra tekrar 60 ml mama verebilirsin anne sütünün hazmı kolaydır mamanın hazmı geç olur uykusundan da geç uyanır hatta o yüzden süt içse bile mama miktarını azaltma.
tostosumm tuuzel vermek zorundaydım canım sezeryan oldum sütüm 5 gün gelmedi diğer 5 gün az az geldi şükür şuan gelmeye başladı bebiş sarılık oldu ondan dolayı takviyeye başlamak zorunda kaldım geceleri tek veriyorum 1 veya 2 kere yarın kontrolümüz var inşallah sarılık düşmüştür 16 günlük olduk elimdeki paketi bitirince anne sütüne devam ettirecek inşallah
Zeynepsevgi Tuanaosii 60 cc canım 20 gün sonra 90 cc verirsin benim kızım 50 günlük 90 cc veriyorum ben ama fazla geliyor 60 da az geliyor o yüzden 80 falan veriyorum bir dene ama 90 fazla gelebilir
tostosumm Zeynepsevgi evet benimde öyle gündüz birşekilde atlatıyorum ama gece öyle olmuyor mama takviyesi yapınca hem daha rahat oldu hemde uykusu düzeldi gibi bazen 2 kere bile veriyorum farklı saatlerde 🙂