Honeyboy Kızlar oğlum 18 aylık nerde ne bulsa cebine koyuyo hep ceplerinde bişeler buluyorum geçen pantolonun cebine annemlerde soda açıcağını koymuş eve gelince fark ettim teşvik edicek hiç bişe yapmadım aksine alma oğlum biizm değil gibi şeyler söylüyorum ama nafile eşimin ceplerini karıştıryo ne bulsa alıyo cüzdan gibi değerli şeyleri felan alıp saklıyor bütün evi aratıyo bize eşimin gelir gelmez ceplerini karıştırıyo nasıl aşıcam bunu bilmiyorum dışardan ben öğretiyorum gibi görünüyo mudur küçük düşüyorum ben çok üzülüyorum şaka gibi ama gerçek küçük felan diyceksiniz şimdi ama bildiğiniz gibi değil bugün de annemlerde çantama annemin telefonunu koymuş korkuyorum bunu alışkanlık yapmasından nasıl aşabiliriz bunu benmi abartıyorum acaba
[silindi] Honeyboy başlığınız çok saçma olmuş bebeğiniz bunu hırsızlık olarak yapmıyor tamamen merak ve oyun niteliğinde birşey. Yanında konuşmayıp dillendirmezseniz birkaç aya geçecek
Birprensesannesi16 Honeyboy bu basıl bir başlık ya hırsızlık degil alıp saklıyor deseniz daha mantıklıdı
Aley_ Honeyboy http://mehlikaturgutanaokulu.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/06/25/876207/icerikler/izinsiz-alma-davrans_3095881.html bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
Wolverine Honeyboy 18 aylık bir bebek alma verme saklama gibi eylemleri yapması kadar doğal birşey yok cebine de koyar saklayadabilir. Bu ne dışardan siz öğretmişsiniz gibi duruyor ne de hırsızlık… Bir kaç aya bu eylemi bırakır.
Honeyboy DurununAnnesi12 öyle mi diyosunuz bende anneme bugün saçmalma dedi abartıyorsun dedi daha küçük anlamaz dedi
Honeyboy [silindi] izinsiz alınan şeylere hırsızlık deniyo o yüzden o bunu algılamıyo ama yaptğı hırsızlık onun gözünde oyun belki bilmiyorum
DurununAnnesi12 Honeyboy bende küçükken böyle yaparmışım annem konuşurmuş benimle en son psikoloğa götürmüşler beni sonra kendi kendime bu huyu bırakmışım ama çok iyi hatırlıyorum 6-7 yaşlarında marketten sürekli bir şeyler çalardım amcam’a söylerdim benimle konuşurdu sürekli benimle ilgilendi bi daha böyle şeyler yapmadım
DurununAnnesi12 [silindi] ? şimdi önüne geçilemezse ilerde baş edemez canım çocuk gelişimi okudun staj yaptığım bi okulda bi çocuk sürekli kendisinin olmadığı eşyaları alıp onunmuş gibi söylerdi küçüklüğünden beri yapıyormuş bunu biz ne kadar yanlış desekte o yine yapardı
Med Başlığınızı bende beğenmedim. Hırsızlık olarak adlandırıp o şekilde ima fln etmeyin. Oyun yapıyor ne yaptığını aklı kesmiyor ki onun.
[silindi] Honeyboy Çocuğunuzu şimdiden bu şekilde etiketlendirirseniz ilerde başınız çok ağrır tercih sizin
Sarikuzumalp Honeyboy başlık çok yanlış bir ifade olmuş. 18 aylık bebek bu ne hırsızlığı. O bunu belli ki oyun olarak algılamış. Sanki koca adamdan söz eder gibi yazmışsınız. İniallah bebeğinizin yanında da kimseyle konuşmuyorsunuzdur bunu. Tepki vermeyin her defasında sakin bir tavırla yanlış olduğunu anlatın. Bir süre sonra yapmayacaktır.
EmineYilmaz Honeyboy kız ne bilsin çocuk hırsızlık ne demek . Anlamaz tabi 18 aylık alışkankık yapmış her yaptığında düzgünce uyarman lazım
Med Honeyboy 2 kere yazmışsınız ben bile okudukça irkiliyorum yani itici duruyor bir bebeği düşününce. Hırsızlık demeyin en başta,saklama alma sahiplenme gibi düşünün. Sizin düşüncenizde önemli,kurulan cümlelerde önemli. O yüzden şey etmiştim.
Yasemin_06 Aley_ cnm verdigin link acilmiyor i ternetren yada instagram.ne yazip arattiricaz vende okumak istiyorumda
Honeyboy EmineYilmaz uyarıyorum bıraktırıyorum bırak diyince bırkaıyo ama son zamanlarda beni çok tedirgin etmeye başladı alışkanlık yapmaz inşallah
Mariposa Honeyboy dürtü kontrol bozukluğu olabilir bir uzmandan yardım almanızı öneririm. İlerde daha büyük sorunlar yaşamamanız açısından. Kendince oyun yapıyordur ama ilerde hem kendisine hem size farkında olmadan zarar vermiş olabilir.
Honeyboy Mariposa bende öyle düşünüyorum etrafamdakiler fazla evham yaptığımı düşünüyor ama son zamanalrda çok fazla yapıyo
Mariposa Honeyboy onu siz bir gösterin , nasıl uyarmanız gerektiğini de öğrenmiş olursunuz biz burda ne desek boş olur.