Merhaba anneler. Bebeğim 23 günlük öncelikle sütüm yetmediği için mama ve anne sütünü beraber veriyorum. 7 günlüğe kadar kakasını günde 3-4 defa yapıyordu. 7. Gününden sonra başta günde bir sonra iki günde bir, üç günde bir yapar oldu. Kakasını yapamayınca sancısı oluyor ve yatamıyor.
Sütümü arttırmak için, bol su, bulgur, her gün bir bardak rezene çayı, hurma, hoşaf tüketiyorum ama hala yeterli olduğunu düşünmüyorum. İki göğüsten 15er dakika sağdığımda toplamda 45-50 ml süt çıktı. Yeterli olduğunu düşünmüyorum. Mama da veriyorum.
Kakasını yapamadığında da zeytinyağı ile poposunu uyardım fakat faydası olmuyor. Doktora götürdük nbl probiyotik verdi iki gündür kıllanıyoruz onun da bir faydası olmadı. Bugün bir çay kaşığı zeytinyağı verdim korka korka henüz onun da bir faydası olmadı. Neler tavsiye ediyorsunuz?
Doymadığı için mi kakasını yapamıyor yoksa mama dan kaynaklı mı? Bu arada çişini yeterince yapıyor? Biraz uzun oldu ama yaşadıklarımızı tam olarak yazayım ki durumu ona göre değerlendirin istedim. 🙏🏻