Eliffffffffffff Yoğurt, sütaş ın günlük sütlerinden mi mayalanmalı? Yoksa dışarıdan aldığım çiğ sütlerle mi? Bebeğim için hangisi daha sağlıklı? Ve günlük süt ile yoğurt tutuyor mu tadı nasıl oluyor?
basaktpe12 Eliffffffffffff günlük süt ile yapanda var tutuyor ama tadı aynı market yoğurduna yakın oluyor süt alın inek sütü yanında maya veriyorlar zaten onla mayalayın çok az minik bir kaseye ayırın bir dahaki sütü onla mayalayın
01asaf01 Eliffffffffffff en iyisi çiğ inek sütü onlar size mayada veriyor miss gibi yoğurt oluyor valla
Gloria1 Eliffffffffffff günlük süt daha sağlıklı. Açıktan aldığınız çiğ süt nasıl bir ortamda sağılıyor hangi kaplarda yıkanıp eve geliyor bilmiyoruz ki genelde kola şişelerine koyuyorlar. Ayrıca çiğ sütün içinde zararlı bakterilerin yok olması icin çok kaynatmak gerek bu da yararlı bakterileri de olduruyor besin değeri azalıyor. Pastörize sütün içindeki yararlı bakteriler ölmuyor birden ısınıp soğutuldugu icin.
dertlikerkenez Eliffffffffffff doktorumuz çiğ sütün içerisindeki zararlı bakterilerin ölmesi için 40 dakika kaynatılması gerektiğini, bununda besin değerlerini öldürdüğünü söylemişti. Ek gıdaya başladığımızdan beri yani 8 aydır günlük sütten mayalıyorum. AOÇ veya sütaş alıyorum. Yaparken kaynatmıyorum sadece ısıtıyorum.
efelettin Ben çok güvendiğim birinden alıyorum sütü öyle yapıyorum yoğurdu ama bazı uzmanlar günlük sütten yapılmasını söylüyor sizde öyle yapabilirsiniz ☺️
Dildare Günlük pastörize sütten yapmalısınız yani bize doktorumuz öyle dedi. Sek çiftlik sütle yapıyorum.
Ef24 Eliffffffffffff tabiki pastörize günlük süt. Doktorlar özellikle açık sütlerden yapılmamasını vurguluyor güvendiğiniz yerden alsanız da o sütü kaynattıktan sonra yararlı mikroorganizları da yok oluyor zaten bakterilerin tamamı da ölmüyor mutfak ocaklarında isterseniz günlerce kaynatın.
Eliffffffffffff Ef24 Günlük süt ile yapılan yoğurdun tadı, hazır yoğurtlara benziyor deniliyor. Bu yüzden kararsızım
Ef24 Eliffffffffffff aynen hazır yoğurt tadında oluyor ama bebeğiniz içinse içeriği tadından daha önemli bence ama siz bilirsiniz tabiki 🌺🌺
dertlikerkenez Eliffffffffffff annem sütcüden alır sütü onla benzer oluyor. Hazır yoğurt gibi kıvamlı sert olmuyor.
Deletedmom5284 Eliffffffffffff Çiğ süt hiç sağlıklı değil istediğin kadar kaynat dedi doktorum o yüzden uht süt ile mayalıyorum pınar yada içim organik süt
Mircet Eliffffffffffff doktorum ineği görüp sütü sağıp size veriyorlarsa alın yoksa günlük süt kullanın dedi öyle yapıyorum tat farkı oluyor bemce çiğ süt kaymak bağlıyor biraz daha yağlı oluyor sanki
Eliffffffffffff Mircet evet çiğ sütün kaymağı güzel oluyor. Ben bebeklikten beri hep çiğ sütün kaynatılmasıyla içmişim. Kaç yaşıma geldim hala içiyorum :) çok da lezzetli ama bu günlük süt meselesi kafamı karıştırdı
Mircet Eliffffffffffff iyi güvenilir bi sütçüyse olabilir ama etrafımızda hiç öyle birileri yok süt kesilmesin diye karbonat atan mı vardı daha beyaz olsun diye şap atan ya da suyla karıştıran bide hayvan hastalığı var bide.Köyden getirecekse annemler kullanıyorum ama her zaman gelemiyorlar normal olarak günlük süt bana daha steril ve daha güvenilir geliyor bide şu korona zamanında da açık süt pek mantıklı gelmiyor