Yaren1604 Kızım 23 aylık 10 tane kelimesi var göz teması canı isteyince var kelimeleri tekrar ederken gözüme bakarak söylüyor ama bazen birşey oluyo asla gözüme bakmıyo anlamadım gitti komut alıyo saklambac kovalamaca oynuyo hayvanlarının hepsini biliyo kartlarda gösteriyo bi tanesinin adını söylüyo bi kaç tanesinin sesini yapmaya calısıyo alkış bay bay yapıyo dışarı cıkarken ayakkabını getir diyorum elimden tutuyo dolaba götürüyo boyu yetmediği için aslında anlıyo alıcı dilde sıkıntı yok ama göz teması bazen kurmuyo benımle hep gözü etrafta oluyo anlayamadım normal mi ismine bakma olayı birşeyle ilgileniyorsa 2 3 kere seslenince bakıyo ama ilgilenmiyorsa hemen bakıyo
Yigitkubraa Yaren1604 bence hic sorun yok bis yere kendini uzme bende cok takilmistim bu otizme bosu bosuna takinti ediyoruz
Yigitkubraa Yaren1604 benimkide mama anne babacim ananem dede eda bay bay .yeyya(leyla)..anne gel .. anne bak ..fiLn diyo cok fazla kelimesi yok bence yeterli.. 21 aylik simdi ..biseyle ilgikenince zaten anca bagirarak ismini cagircam ki baksin asla dinlemiyo beni . Ama normalde sesleninve bakar ..ayak diyo ayakkabisini giydirirken sarkiLara eslik ediyo bazi sesleri cikariyor . Bence seninkininse algisi acik
momyshark1 Yaren1604 bir ara bende okadar çok takınti haline getirmistimki post da açmıştım. Buradakileri okudukça etkileniyoruz. Sizde saydınız bebeğinizin özelliklerini hiç göz teması olmasa neyse. Biz bile birşeyle ilgilenirken bize seslenildiginde direk tepki veriyormuyuzki bebislerde versin.
sevdanurrrrr Yaren1604 sürekli bi oyuncakla mı oynuyor mesela arabalarla veya hırcınlasiyirmu ağlama krizleri varmi veya oynadigi oyuncakalrı kendi düzenliyormu mesela ip gibi yapar oynadığı oyuncağın dağılmasını istemez yatislatlariyla ilesim kurmaz bildiklerim böyle yanlış bilmiyorsam İnternetten okumuştum ayrıca sıkmayın canınızı canı sagolsun iciniz rahat etmiyorsa bi doktora danışın sevgilerle😇
Yaren1604 Yigitkubraa zaten burdakı postları okudukca takmaya başladım internette komut alıyosa sıkıntı yok diyo ama burda göz teması az kurduğu için otizm teshısı alan cocuklar varmış acıkcası korktum bende
Yigitkubraa Yaren1604 bak ben bu goz temasini nasil denedm biliyonusun ..internetten 7 kucuk oglak ve kurt masalininactim tv den izledi ertesi gun o masali ben anlattim gozunu hic ayirmadu tabi mimikleri filan yaotim bitirene kadar gozunu bana dikti ..bu sekikde deneyebilirsn
Kavininanasi Yok deriz otizm benzer erkek teşhiste tedavi olan rahatsızlığı vardır buradan duyma ile rahatlamaz iseniz 23 aylık kolaylıkla bir uzman çözer meseleyi, ki çoğu evham çıkıyor ama içiniz rahat etsin diye gidin derim ben
Yaren1604 Yigitkubraa otobusun tekerleği şarkısı var onu söylerken benımkıde bakıyo ama normal birşey anlatıyım bakmıyo
Yigitkubraa Yaren1604 otobus tekerlegi donuyorndiyorum rin rin rin diyo ..bebek agladi va va va diyorum pispis pis diyo onda ..dmekki var seninkide goz temasi
Yaren1604 Yigitkubraa o şekilde var evet boşa evham yapıyoruz herhalde ya burdakı postları okudukca kafam karıştı hep
Yaren1604 Yigitkubraa cocugu otizm olan arkadasım var cocukta birşey yok diyo aslında işaret parmagı vs kullandıgı ıcın otizmli cocuklar işaret parmagı pek kullanmazmış sanırım eğitim alması gerekiyormuş
Yigitkubraa Yaren1604 ben attik okumuyorum otizm adini bilmezdm simdi arastira arastira okuya okuya paranoyak oldum