Omerasaforen 7 aylık bebeğimde böbrek genişlemesi tanısı konuldu ilerleyen zamanlarda duzeliyormus korktuk biraz açıkçası detaylı ultrasonda böyle bi sorun çıkmamıştı bebeğinde bu durumu yaşayan anneler var mı ne zaman süre sonra geçti?
esmerayes Omerasaforen genislemenin kac mm olduguna bagli canim iyilesmesi. bizde 30 haftalik hamileyken belli olmustu ve bobrek asiri buyuktu bebegin karninin yarisi kadar bobregi vardi dogumdan sonra 2. ayda ameliyata alindi bizimkinin duzelme sansi yoktu. bizde genislik 56 mmydi ve sınır 10mm. 15mmye kadar olan genislemeler buyuk oranda kendiliginden duzeliyo ama
Darlingmom Omerasaforen merhaba canım aynı sorun benim oğlumda da var hamileyken öğrendik. Ciddi bir boyutta olmadığı için doktor kendiliğinden düzelir dedi. Şimdi oğlum 6 ay 21 günlük bir ay 4 5 mm çıkıyor bir ay dahada büyüyor bu ay bir böbreği 7 mm diğeri 7 buçuk mm çıktı. Bende kafaya çok takıyorum ve başka doktora daha götüreceğim.
Omerasaforen esmerayes ya Çok geçmiş olsun 7mm cıktı korkulacak bisey yok dediler ama daha da genişler mi henüz doktora gitmedik kendi rutin kontrollerinde cıktı
Mommy__ Omerasaforen henüz aşmamış canım benim bebeğiminde 19. Hafta da belli oldu doğumda 29 mm di ve doğar doğmaz yoğunlarıma yatırdılar 20 gün kaldı nefrostami yapıldı hastaneden çıkış verdiler 55 günlükken de up darlıktan ameliyat oldu doktorla yakın takip kurun eminim genişleme durup gerileme gösterir inşallah
esmerayes Omerasaforen eger 7 mmyse buyuk ihtimalle kendiliginden duzelir duzelmezse once ilacla tedavi yine duzelmezse sunnet yapiyolar buyuk cogunluk duzeliyo. kafana takma sizi sadece ultrasonla takip ederler bence. ameliyat daha buyuk vakalar icin son care
Mommy__ Eğer Ankara da yaşıyorsanız kesinlikle Hacettepe üniversitesinde Prof doktor Serkan doğan o tavsiye ederim derhal götürün inanın benim karşıma onu Allah çıkardı dalında bir numara ve çocuk üroloji doktoru