Leylaciltas Bebeğim şuan 6 aylık Bu ramazan oruc tutmayı düşünüyorum sütümde az annem oruc tutarsan sütün kesilir diyor sizcede kesilir mi😞
sukayhanacar Leylaciltas yani bol bol su içmeniz gereken bi dönemde oruç tutmanız ne kdr doğru olur ki. Zaten emziren bi anneseniz tutmasanızda bi sakınca olmaz
Nurdem0433 Leylaciltas sahuru güzel yaparsan suyunu bol içersen günü geçirirsin en azından benim yaptığım gibi karşılarsın geçen sene ben 2 gün tutmuştum ilk gün ve son gün tutmuştum ek gıda veriyorsan oda iş görür sağarsın sütünü öylede verirsin
bicirik Leylaciltas evet anneniz doğru söylemiş kesilebilir bile. Çünkü saat süresi çok uzun. Bebeğinizin şuan ana beslenmesi süt o yüzden tutmayın🌼
Elfydr Leylaciltas oncelikle herkese saygim sonsuz . Bende bu zamana kadar oruç larimi hep tuttum. Ama bu sene tutmayacagim. Benimde annem ile esim tutmami istemiyor . Etkileneceğini söylüyor. Ben günde 4-5 litre belkide daha fazla su tüketiyorum. Birde kizim sabaha kadar emmek için xok kalkıyor. Ben ac ve susuz kalacağım.icin verimli olamayacağımı düşünüyorum.
niloyaaa Bebeğiniz küçük ek gıda ya da mama almıyorsa, sadece anne sütüyle besleniyorsa doymayabilir. Sütünüzde sıvı almadığınız için azalabilir. Sonuçta keyfi bi durum değil sonradan kaza yapabilirsiniz
Leylaciltas elifiii niloyaaa sütüm az olduğu için mamada veriyorum hele bu iki aydır gündüz hiç emmiyor gece emiyor bnde madem gündüz emmiyır mama verim sağımda yaparım oructa tutarım diye düşündüm ne bilim karar veremedim bir türlü geçen senede hamileliğimçok riskliydi diye tutamadım bu senede turmazsam baya kazam olucak😔
elifiii Leylaciltas bebeginiz henüz kücük, tutmasanız daha iyi. ek gıda dönemi ilk aylar tadımlarla geçtiği için ögün olarak düsünmeyin. yani sık sık emzirmeniz gerekecek susarsınız. Cok istiyorsanız deneyin 1-2 gün bol su icmek ve sahur iftar yaparak , eger rahat ederseniz devam edersiniz. Ama zorunluluk yok.
Bimelekannesi Leylaciltas geçen sene bebeğim emin değilim ama 4 aylık falandı hasta da olmadığım için 30 günü de tuttum hamdolsun hiç bir süt kesilmesi yaşamadım Rabbim bereketini rızkını verdi yavrumun sahurda 2 litreye yakın su içiyordum zaten sabahları yatıyoruz derken sütün azalmaya zaten iftar geliyor bekleniyorsun yeri yine doluyor elhamdülillah. Herkeste aynı olmayabilir bir iki gün dene etkilerse devam etmezsin canım
Leylaciltas Deletedmom5284 Bimelekannesi bnm bebeğim gündüz 2 aydır emmiyor peki onu nasıl çözebilirim sağıp veriyorum allah aşkına bi akıl verin şuan 6 aylık
Deletedmom5284 Hayır tabiki ben tuttum azalmadı, yiyecek bi lokma ekmek bulamayan insanlar çocuğunu sadece emziriyor, böyle kaygılar sütünüzü azalır, süt kesilmez öyle aç kalmakla, psikolojik olarak bitirirsiniz sütünüzü üzüldükçe
Muhasebeciana Leylaciltas benimde kizim 6 aylik bende tutamayacagim malesef zaten gun icinde normaldede 4-5 lt su icen biriyim su sutu cok etkiliyor saat araligi uzun kiziniz suan muhtemelen tadimlarla gidiyordur yani doyacak kadsr birsey yemiyor ana gidasi anne sutu ben kizim icin riske atmayi dusunmuyorum sahsi fikrim bu ama en guzeli diyaneti bir arayip sorun bizler vebale girmeyelim yaniltipta
Deletedmom5284 Leylaciltas Memeden soğumuş 4+ ay bebeklerde zor oluyor her danışman kabul etmiyor benim kızımda öyleydi, bi fikrim yok canım😔
AlyaMeyra Leylaciltas azaltır elbette aç olacaksınız ama emzirmeye devam ettiğiniz sürece kesilmez.. size de hem emzirme hem açlık halsizlik yapabilir bu konuda sıkıntı yaşamam derseniz Allah kabul etsin ☺️
Leylaciltas Deletedmom5284 gece içiyor ama soğusa gece de içmezdi ama acaba gece çok aç kaldığı üçin mi içiyor
Deletedmom5284 Leylaciltas Benimkide meme reddi döneminde gece emdi meme olduğunu fark edince bırakıyordu duşta emzirerek alıştırdım ben
Kdryplmt Leylaciltas Leylaciltas bir iki gün deneyin takip edin sahurda bol su için ben tuttum öyle bi azalma olmadı rabbim rızkını veriyor stres yapmayın siz yeter