Ebru-Yusuf2020 Kızlar merhaba 3 aylık bebegim var normal de 4 günde bir kakasini yapardi simdi 10 gündür kakasını yapmiyor fitil yapmaya calistim ama çıkartıyor ağlıyor çıkartmak için arada ıkınıyor ama yapamiyor ne yapmam lazım bilmiyorum
Esrans Ebru-Yusuf2020 Lavman var libalaxs minik damla şeklinde uygulayabilirsiniz poposunu acıtmadan ben doktora danışarak yaptım
Muverrih Ebru-Yusuf2020 Canım burada söylenenleri dinleyipte kulak çubuğu, sabun filan sokayım deme laf olsun diye yazıyorlar sanırım. Hep söylüyorum sabah aksam bir çay kaşığı zeytinyağı kesin çözüm ben o şekilde kabızlığa çare buluyorum yoksa benimkide sık sık kabız olan bir bebek.
Mimarhanim Ebru-Yusuf2020 on gün olduysa kesinlikle doktorun söylediği ilacı/fitili kullan. Benim kızımda başta çok zor yapıyordu. Sabah akşam manasına bir çay kaşığı zeytinyağı koyuyorum, fayda ediyor birde bize doktorumuz poposuna zeytinyağı sürün demisti bizde sürüyoruz 🤷🏻♀️
durucinar Eski usul kulak çubuğunu zeytinyağı na batırıp popoya uygulayın ya da beyaz sabun fitil gibi kesip uygulayın (ben fitil kullanmayı beceremedim eriyip gidiyor sürekli) aynı dertten muzdaribim bende
ozlemtuncay durucinar allah aşkına sabun nedir canı yanar yapmayın böyle şeyler zeytin yağ içirin mamasına koyun bunun şurubu filan var yapmayın bebeklerde çok büyük korkuya ve acıya neden olursunuz
turansmom Muverrih Sakın hemde bizimki alıştı kendi kendine kakasinı çok zor yapıyor kulak cubuğu olmadan.
EC0709 Muverrih iciriyor musunuz anlamadım🙄 cünkü ben de popo kısmına zeytinyağı ile masaj yapıyorum ıkınıyor sürekli diye. Ama annem bi cay kasığı icir demisti. Vermedim sizin dediğiniz de öyle mi
Betyit Benim kızım aptamil kullanıyordu 2 aylık 14 günlüğüz doktor mamasının içine bir çay kaşığı zeytinyağı koymamı istedi sonra mamayı değiştik sma confort kullanıyoruz bebeğim şuan maşallah çok rahat bide doktor bir damla yazdı oda çok çok iyi geldi
Ebru-Yusuf2020 Mimarhanim anne sütü içiyor son zamanlarda çok zorlanmaya başladı fitili yaptırmıyor agliyor hemen bennde dayanamayıp yapamiyorum zeytinyağ ben de veriyorum ama fayda etmiyor
Meflug Ebru-Yusuf2020 arkadaşım bebeğin anne sütü alıyorsa 10gune kadar normal mama alıyorsa 72 saat. Sabun zeytinyağı gibi şeyler makata sokulmaz. Poposunu krem veya zeytinyağı ile ovabilirsin ki bu da çok istenen bişey değil bu sefer alışırsa uyaran olmadan kaka yapamaz. Fitil dediğimiz şey de bilmem kaç metre olan bağırsağın sadece 5 10 cm hadi bilemedin 20cmlik kısmına etki eder. Yani aslında ucunda olanı çıkartır. Benim oğlum da yeri geliyor 4.gunde yapıyordu ki sırf mama alıyor. En güzel yöntem bol masaj yapmanız YouTube videolar var bunla ilgili. Ama lütfen öyle sabun sokmakmis çubuk sokmakmis sakın. Baktınız hala yapmıyor çok geçmeden doktora gidin lavman yapsınlar çünkü sonra kaka içerde sertleşip daha büyük sorunlara yol açıyor.
Sedacablog Ebru-Yusuf2020 bizimkide öyle olmuştu doktor 1 çay kaşığı zeytinyağı verebilirsin demişti. Sakın sakın kulak çubuğuyymuş sabunmuş bunları dinleme sonra çocuk kendi yapamaz oluyor tuvaletini