Eminerd kızım 6 ay 26 günlük ve hala 3 uyku yaptırıyorum. 7-7.30 da kalkmış oluyor. İlk uykuyu uyandıktan 2 saat sonra yaptırın. Biraz oyalamaya çalışın çünkü bu ay uyanık kalma süresi 2-2.30 saat olması lazım. Uyuttuğunuzda yine 30dk sonra uyanabilir. Benim kızım da 40. Dk’da mutlaka uyanıyor ama hemen geri uyutuyorum. Bu bebeklerde normalmiş zaten uyku döngüleri oluyormuş zamanla uyanmamayı öğreniyorlar. 1.5-2 saat uyumuş oluyor. Sonraki uykuyu da uyandıktan 2.30 saat sonra yaptırabilirsiniz. Ama çocuğunuza da bakın tabi 2 saat sonra dayanamayacak gibiyse uyutun ama 2 saat en az uyanık kalsın. Bu uyku genelde daha kısa olıyor ama yine yarım saat sonra uyandığında geri uyutmayı bir deneyin 1 saat fln uyuyabilir. Sonra yine en az 2 saat uyanık kaldıktan sonra uyutun. Bu uyku şekerleme uykusu oluyor 30-40 dk sürecek en geç 18.00de uyanmış olması lazım. Akşam da 8.30-9.00 gibi de gece uykusu başlıyor. Ben uzun zamandır uyanık kalma sürelerine çok dikkar ediyorum ve çok da rahat ettim hem kolay uykuya geçiyor hem de uyku süresi uzadı. 7-8. Ay gibi 2 uykuya düşebilir tabi bu da çocuğa göre değişir.