[silindi] Hanımlar aranıza yeni katıldım 18 günlüğüz geçmeyen bir sarılık yaşıyoruz bolca emzir dediler başka bir tavsiyede bulunmadılar sizler bu süreci nasıl atlattınız
[silindi] [silindi] kuzum tek çaresi bol bol emzirmen karnı hep dolu olsun bol bol işesin ki atsın idrarla sarılığı malesef başka bi alternatif yok hayırlı olsun 🌸
Merveyasarkemal [silindi] biz her emzirme ene sonra ben elimle sütümü fincana sağardım kasıkla verirdik en azından ne kadar icti bilelim diye şükür olmadı hiç
[silindi] [silindi] rica ederim yarım saatte bir bi saatte bir zorla uyandır emzir canım uyanmasını bekleme sarılığı olduğu için bıraksan sabaha kadar uyur benimde bbeğimde sarılık varsa hep uyuyordu uyandıramıyordum sonunda iyileşemedş hastaneye yattı fototerapi gördü çıktı sonra iiyleştik
muhanne Kan şekerinin düşmemesi gerekiyor bunun için de 2 saati geçirmeden emmesi gerek bebişin. Bazen anne sütü sarılığı denilen 1-1,5 ay süren bir sarılık görülebiliyor. Fakat hepsi geçicidir. Acil şifalar dilerim
Meleka Benim bebeğim bir hafta sariliktan yoğun bakımda yattı. Sutumu sağıp götürdüm sürekli mavi ışık altında kaldı. Anne sütüyle atlattı çok şükür sonra da mama takviyesi yaptık yetmediği için
irem09 [silindi] bebekten bebeğe değişir kilosuna göre. Emzirme+45 ml veriyordum sağdığım sütten. Bazen hepsini bitiremiyordu.
Merveyasarkemal [silindi] yani kahve fincanının yarısından az yeterli heralde. Biz birde ilk zamanlar biraz sekerli su da verdik canım. Şeker zararlı diyorlar aslında ama belli belirsiz olacak sekilde emdikten sonra günde 2 kez de öle vermiştik
irem09 Merhabalar. Bizimde 3 aylık bir sarılık sürecimiz oldu. Emzirdikten sonra uyku halindeyken sağdığım sütü veriyordum bu sekilde doydugundan emin oluyordum. Günlük çişli bez sayısı 5-6 olması gerekli dolu sekilde. Kilo alımı iyiyise genelde sorun olmuyor. Bizimki anne sütüne bağlı sarılıktı. 3. Ayda geçti. Bebeğin bünyesi anne sütündeki enzime alısınca takriben 3 ay sürüyor geçmiş oldu. Ama tabi ki aylık kilo alımı iyiydi.
irem09 Ayrıca sütünüzü emzirme sonrası sağabilirseniz artmış da olacaktır. Cunku yenidoğan bebekler memeyi tam bosaltamıyor ve süt kalıyor. Hem mastit olmazsınız hemde sütünüz artar