Utkucan Aydenizerdogmus benim bebeğim bir aylık bizdede oluyor ama sürekli tekrar etmesi kafama takıldı nöbet mi geçiriyor acaba dedim evham yaptım baya sizinki sadece uyurken mi oluyor
Merlinlin Aydenizerdogmus merhaba. Benim evladım da 2,5 aylık eller boşta oldu mu uykusu pek kısa sürüyor son zamanlarda geceleri açıyorum bazen ama yarım kundak ile buldum çözümü. İstemsiz olduğunu düşünüyorum geçicidir umarım 🙏🏻
Aydenizerdogmus birfincantuzruhu istemiyor kundağı ilk defa bugün görüyorum 5 dk da bir 3 dk da bir sıçrayıp uyanıyor 😶
birfincantuzruhu Aydenizerdogmus maalesef o dönemlerde kollarını istemsizce hareket ettirdiği için yaşanıyor benim oğlumda da oluyordu 3 aydan sonra düzeliyor yarım kundak yapın eğer onu istemiyorsa kollarinin üstünü uyuyunca hafif battaniyeyle sarın hareket ettirebilsin ama kundak olmadığını anlasin. Benim oğlumda 15 günden sonra kundak istemedi ben battaniyeyle hafif kapatıp yanlara ssıkıştırmıştim ise yaramıştı
Mugesii Utkucan ben de sırf bu yüzden soluğu çocuk nöroloji de aldım, prematüre olduğu için nöbet mi die çok tedirgin oldum. İki kez eeg çekildi birincisnde şüphelendiğini söyledi ikincisi temiz çıktı şükür, içinizi ferahlatmanız için götürebilirsniz ve o anın videosunu çekmeye çalışın benimde 30 sn de iki kez sürekli yapıyordu sizi çok iyi anlıyorum.
DoruKalpp Utkucan ben de aynısından şüpheleniyorum nörolojiye randevu aldım uyurken sürekli izliyorum çünkü ve uyanıkken de yapıyor bazen aklımda kalmasın gideceğim doktora
birfincantuzruhu Utkucan tabi 3 ay 1 haftaya kadar yaşadık doktora da sordum sorun yok olur dedi şuan 4 aya giricez geçti şükür
Merlinlin Aydenizerdogmus eşim ya da ben hangimiz uyutuyorsak ellerini tutmayı deniyoruz bazen işe yarıyor ama uyuyunca istemsiz yapıyor uyandırıyor kendini. Kısacası ben de muzdaribim bu işten 🤷🏻♀️
Utkucan birfincantuzruhu ya ben çok tedirgin oldum uyku esnasında arka arkaya tekrar edince inanın baya evham yaptım West sendromu falan mı diye düşündüm mesela odada ses falanda olmuyor kendi kendine sürekli tekrar ediyor
birfincantuzruhu Utkucan aklınıza yapıldıysa doktora danışabilirsiniz ama henüz küçük oldukları için istemsizce hareket ediyorlar
KzyMrv Aydenizerdogmus Bizde 2 ay 4 günlüğüz aynı şeyleri yaşıyoruz bende araştırdım aklıma kötü kötü şeyler getirdim ama doktora sorduğumda normal dedi
Utkucan Mugesii Evet ya aynen yarın nörolojiye gidicez bizde deli oldum bugün kafama takıldı 10 kere falan tekrarladı uyanıkken birşey yok ama acaba anlamıyor muyum onuda bilemedim içim hiç rahat değil Videoya çektim sonra West sendromu videoları izledim çok benziyor
DoruKalpp Mugesii bir de sizde kollarını yana açık kasilip kalıyor muydu kucağıma alınca sakinleşiyor ben de gideceğim nörolojiye video çektim ama o anı tam yakalayamadım doktor moro refleksi dedi ama içim rahat değil nöroloji görsün istiyorum
marscicegi Bebekler kollarının kendilerınden bir parca olduğunu 5.aydan Sonra anlarlarmış, sıcradıklarında kollarından korkarlRmıs diye duymustum, onun için kundak tavsiye ederler yarım kundak tabi kollarını öğrenene kadar,. :)
Utkucan Aydenizerdogmus Benimde uyurken oluyor 10 saniye falan sürüyor sonra yeniden oluyor tekrar ediyor ama 10 kere falan acaba refleks mi yoksa nöbet mi arada kaldım
Tosbikiim_0606 Aydenizerdogmus canim benim kızımda 2bucuk aylik sicriyo yarim kundak yapıyorum uyku semesi uyuyunca yaparsan ses çıkarmazlar emin ol benim kizim kdr hareketli elleri kolları durmayan bi bebek değildir dene sen