Gaaak 8 ay 13 günlük benim bebeğim de. İki ana öğün iki bazen de bir ara öğün veriyorum. Benim bebeğimin de alerjisi vardı, çok şükür geçti. Öğünler şöyle; sabah kahvaltıda Avakado, omlet, peynir. Bazen Avakado çıkıyor yerine yaban mersini geliyor. Salatalık, zeytin de eklerim bazen. Bunlar az az ama. Bazen meyveli yulaf veriyorum, bazen sadece Avakado meyve karışımı, bazen pankek. Sizin alerjiniz var ıspanaklı muzlu pankek verebilirsiniz içine süt yumurta katmadan. Alerji oldugu dönem yulaf unu kavurup içine meyve kattığım da olurdu.
Öğle sebze ya da kuzu etli bir yemek. Kuzu etini genelde köfte şeklinde yapıyorum. Bazen sebzeli köfte şeklinde de veriyorum. Sütsüz yumurtasız tarhanalar var ondan verebilirsiniz öğle yemeği olarak. Bir de bazen makarna veriyorum sütsüz ve yumurtasız sebzeli makarna. Trentyoldan almıştım.
Ara öğün yoğurt veriyorum genelde.
Akşam yatmadan önce meyve ya da aptamil kaşık mama çok az. Doktor hergün ver dedi ama içime sinmediği için hergün vermiyorum kaşık mama. Dün kara üzüm kaynattım bugün ara öğün olarak onu vericem. Siz de kaynatıp verebilirsiniz. İçine muz da katıp daha besleyici hale getirebilirsiniz.