ebru1604 Merhabalar… bebeğim 4 ay 8 günlük bugün aşı olmaya gittik ve hemşire ek gıdaya yavaşça geçmeye başlayabiliriz dedi anne sütü almıyor sadece mama kullanıyorum ek gıdaya ne zaman başladınız ve neler verdiniz deneyimli olan anneler yardımcı olabilir mi ? Şimdiden hepinize teşekkür ederim 😊
yagmurcfr ebru1604 Bizde 5 aylığız bizim doktorumuz da başlayın yavaş yavaş dedi yoğurt sebze haşlayıp zeytin yağıyla verebilirsin dedi 6.ayda ben liste vermicem dedi bende ilk 3 gün kendi mayaladığım yoğurttan verdim 1 çay kaşığı 2.gün iki çay kaşığı 3.gün üç çay kaşığı olarak şimdi de brokoliyi aynı yapıyorum mevsimlik sebzelerden yoğurttan başlayabilirsin sende canım 😊
Benanneyimanne ebru1604 ılk olarak yoğurt ıle baslayabılırsın sonra sebze pürelerı meyveler sonra tatlı oldukları ıcın ılk meyve verrse sebzeyı reddettr. 3 gun kuralı ıle mesela bal kabagı verdın bısey olmadı baska bır sebzeye gec yanında balkabagını yıne ver bır ıkı kaşık sonra bunun yanına baska sebze 3 gun sonra havuç balkabagı patates tatlı patates sebze olarak ılk bunları verdım ıclerıne mutlka zeytınyagı damlat ve blender degık catalla guzelce daha sonra meyveler aynı sekılde sonra sebzelerı corba yapabılırsın ıcıne ırmık pırınc vs ekleyerek
Benanneyimanne ebru1604 ınstagram da ekgıda.annelerı ve bebegime_ekgda sayfalarını takıp esebılırsın guzel tarıfler var
Gamzee19 yagmurcfr merhaba 🙂Biz de 4 bucuk aylığız doktor bize de dedi anne sütü yeterli gelmediği için mama da veriyorum ama dedi yavaş yavaş başlayabilirsiniz artık dedi de ben kararsız kaldım 6ncı ayı mı beklesem diye bilemedim… 1,2 kez yoğurt verdim ama hiç sebze püre yapıp vermedim.. Daha doğrusu nasıl bir yol izlicem onu da bilmiyorum ben 3 gün yoğurdu denedim hadi sonra nasıl yapıcam yoğurdun yanına ne olacak mesela sebzeler de aynı şekil de mesela 3 gün kuralı ile hadi sonra onların yanlarına ne yapıcam bilmiyorum off kafam çok karışık ek gıdayı merakla bekliyordum şimdi çok zor geliyor
yagmurcfr Gamzee19 merhaba bende şimdilik 3 gün kuralına göre gidiyorum aynı soru benim kafamda da var o zamana kadar zaten randevu tarihiniz gelir doktorumuz liste verecekmiş sabah öğlen akşam diye bakalım ben verdiğim sebzeleri karıştırıpta vermeyi düşünüyorum ayrı ayrı değil öyle öyle öğreneceğiz 😊😊
Gamzee19 yagmurcfr Kafam da deli sorular? 😂 Aslım da iki tane kardeşim var birisi 6,birisi 8 yaşın da annem hiç öyle şeyler vererek başlamafı yoğurt verdi tabiki sonra meyvelerden çorba sularından şimdi bir sürü şey çıktı herkes farklı şey diyor hadi tadımlsr tamam da sonrası işte ona ne gider neyle uyumlu olur VS normal da bizim çıkışımuzı yapan erkek doktor vardı ona giderdik 2 seferdir kadın bir doktor var bize o söyledi başlayın diye işte akşamdan peyniri çıkartıp sabak bi cimdik verin elma rendelşp suyundan verin sonra yoğurt öyle liste falan vermedi bana bilmiyorum yani başka dedi ama kimisi de 5 ayı dolsun 6ncı ayın için de başla diyor kararsız kaldım ek gıdaya tam olarak 6 ay dolunca 7nci ayın için de mi başlanıyor genel de anlamadım
yagmurcfr Gamzee19 dediğin gibi annelerimiz bize yediriyormuş şimdi 3 gün kuralı yok o yok bu bizimde kafamız karışıyor verebilirsin bence yoğurt falan az az sebze haşla bi çay kaşığı falan ver ben şimdi brokoli yedirdim 3 gün bugün de havuca başlıcam onda da bişey çıkmazsa ikisini bir püre yapıcam canım ayında yiyebilceği şeyleri kendimiz kafamızdan püre yapıcagız vereceğiz artık 😂
Gamzee19 yagmurcfr uffff şimdiden yoruldum ben sizden yardım alsam olur mu 😇😇😇😇☺️☺️instagram hesabınız varsa yazsam
bburcu ebru1604 4,5 aylıkken başladık. Havuç, kabak, patates, elma , armut, muz, yoğurt, yumurta sarısı, bisküvi bizim listemiz☺️ 3 gün kuralıyla ilerliyoruz
Elisanur Bizde 4,5 aylık olduk doktorumuz elma ve yoğurtla başla dedi. Ben üç gün yoğurt üç gün elma püresi verdim şimdi havuç püresi yapıp veriyorum kaşık maması aldım hergun bir öğün onu yediriyorum. Anne sütü almıyor sadece mama ile beslendiği için geçiş yapalım dedi doktor yavaş yavaş herşeyi tattiriyorum.
ebru1604 Herkese çok teşekkür ederim bizde mamayla beslendiğimiz için yavaş yavaş başlayalım dedi acemi olunca insan strese giriyor ister istemez
Ayseezehra Bende yogurt la başladım ama Bi defa mayaladığımız yogurdu en fazla kaç gün verebiliriz o kafamı karıştırıyor günlük mayalayan var bunun için hazır süt kullanmam lazm