Silao Başlıkta yazıyor oğlum 6 aylık Allah aşkına çorba tarifi verebilir misiniz yoğurt çorbasını paşazade yemedi 😒
BenDeniz Silao her bebeğin bayılacağı bir tarif yazıyorum hemen pişir ve yedir✌🏻 1 yemek kaşığı tereyağında 1 yemek kaşığı irmik ve 1 yemek kaşığı unu kavuruyoruz 1 diş sarımsağı içersine doğrayıp yarım çay kaşığı da nane ekleyip bir turda öyle kavuruyoruz. içerisine yarım minik minik doğranmış patates yarım minik minik doğranmış havuç ekliyoruz. 1 su bardağı su ve bir çay bardağı kadarda ilikli kemik suyu. pişince blendırdan geçirip içirebilirsin yemeyen bütün çocuklar bu tarifi çok sevdi arkadaşımın kurtarıcısı diyebilirim çocuğu asla yemiyordu bu çorbaya bayılıyor 👌😂💕
Fitifiti Silao Patates,soğan,havuç,sarımsak haşlayıp bızzt yapın bitti gitti. Ayına göre mis gibi çorba işte 😌 ilerleyen zamanlarda alfernatifiniz çoğalacak.
Wolverine Silao havuç rendeleyip az su veya varsa kemik suyu ile pişir içine tel şehriye katabilirsin. Pırasa, havuç patates, soğan bir diş sarimsak pişirip suyla blender dan gecirebilirsin
yigitalpannesi Silao aslında elinizde olan sebzeleri patates havuç brokoli yani tercihinize bağlı hepsini kaynatıp blendırdan geçirip verebilirsiniz et suyu varsa katabilirisiniz tadıda güzel oluyor
LilyaBn Silao balkabağı çorbası kızımın en sevdiği. Soğan, sarımsak, zeytinyağını koy kavurmadan üzerine biraz balkabak, biraz havuç ekle suda pişir en son robottan geçir. Mis gibi yer💜
Bal-Kaymak Silao şuan 6 aylık olduğu için tavuk suyu et suyu vs. koyma . Ağır geliyor onlar. Sadece sebzeleri haşlayarak evde ne varsa onları blendardan geçirip kıvamlı çorba yapabilriisn. 1 tatlı kaşığı kadar irmik koyabilirsin içine sebzeleri haşlarken. Bebek tarhanası çok seviyor benim oğlum en sevdiği hatta. Bal kabağı çorbasını da seviyor. 2-3 parça balkabağı ile 1 yemek kaşığı pirinci haşlıyorum blendardan geçiriyorum. 7 aydan sonra içine tavuk suyu katabilirsin soğan katabilirsin
Civcivimmm Silao 1 kaşık unu 1 kaşık tereyağında birazcık kavurun üstüne 2 su bardağı su ve 1 su bardağı kadar tavuksuyu yada ilikli kemik suyu koyun karıştırın kaynamaya başlayınca ayrı içine 1 2 diş sarımsak rendesi, 2 yemek kaşığı kadar sirke koyun 1 avuç kadar dolu dolu tel şehriye atın vevarsa tavuk minik minik didikleyip atın şehriyeler pişince nane atın direk üstüne karıştırın oldu bitti bunu fazlalaştırarak kendinizede yapabiirsiniz şahane oluyo benim oğlumda 6.5 aylık bayılarak içiyo
aselrigel Silao ince bulgur ve kırmızı mercimek çorbası benim kızım çok sevdi içinde tereyağ ve köy salçası var biraz nane var istersen tarifini verebilirim bizde çok seviyoruz ve her yesek sıkılmayız hem faydalı
Bsrylmz Silao hangilerini tatırdıysanız o zaman ben azıcık soğan azıcım sarımsak tereyağında kavurup üstüne havuç patates ekleyip azıcık su bazen pirinçte atıyordum sonra çatalla eziyordum hafif sulu oluyor seviyordu😌
GMYEfeM Silao ben genelde evde ne sebze varsa sarımsak soğan patates havuç kabak mercimek vs yani sebze çorbası yapıyorum içine tavuk suyu yada kemik suyu kaynatıp içine bi bardak döküp içiyoruz ailecek çok isteksiz benm oğlumda anca bu şekil zar zor yiyor ve sağlıklı tavsiye ederim 😊inşallah yer bütün bebekler anneleri üzmezler