Elaogemnes Kızlar merhaba ben kızıma tadımlara başladım havuç kabak patates pırasa yoğurt muhallebi ve elma armurt. şimdi sebze çorbasını nasıl yapabilirim? içine irmik yada pirinç unu koymalımıyım tarifleriniz varsa verirseniz çok sevinirim malum ilk anneliğim ve nasıl ilerlemem gerekir tecrübeli anneler sizden yorum bekliyorum.
prenses_annesii2603 Elaogemnes ben sebze çorbası yaparken irmik felan kullanmıyorum patates havuç soğan kırmızı biber hepsini haşlayıp blenderden çekiyorum cok yoğun olduysa biraz su ekliyorum çok seviyor benim kızım
Mircet Elaogemnes sebze çorbası yaparken irmik koymuyorum bir parmak patates ekliyorum nişastalı olduğu için bağlayıcı oluyor
Emelmirac Elaogemnes ole belli bi tarif yok hepsini katip karıştırıyorum ve catalla eziyorum.bkendr kullanmayin. Bugun yaptığım, brokoli, patates, havuç
Elaogemnes prenses_annesii2603 biz 4.5 aylığız kilo alımı yavaş ve mama kabul etmiyor ondan dolayı başladık Doktorum sebze çorbası sonrasa sevze yemeği dedi ama farkı ne ki mecburen ezip veriyorum hepsi aynı kıcamda oluyor çorba yada yemek diye ayrılmıyor yani ve 1 öğün olarak verebilirim sanırım değilmi
prenses_annesii2603 Elaogemnes tabiki verebilirsin pirinç unu maması yedirbilirsin dediyse doktorun gece uykusuna yatmadan verebilirsin kilo alır
Elifadakrt Vallaha yaptığım çorba desem corba değil püre desem püre değil bugün yaptım 😂 1 patates 1 havuç 1 dilim bal kabagi haşladım içine 1 cay kaşığı zeytinyağı koydum. Tencerenin dibinde azıcık suyu kalmıştı onu da ekledim ama kızım yemedi. Kalktım biraz bebek irmiği yaptım onu da ekledim oylelikle zorla da olsa biraz yedi.
Elaogemnes Elifadakrt ya aynen yüzüme tükürdü çorbayı😂 dediğiniz gibi ne püre ne çorba biraz pırasayı sevdi gibi onu yer umarm zaten kısıtlı olduğu için hep aynı şeyleri yedirmek durumunda kalıyorum onuda sevmeyince yemiyor tarhanaya fln ne zaman geçiliyor acaba belki onu yer
Elifadakrt Elaogemnes bebek tarhanalari var onlara bi bakin isterseniz. Bizim coklu besin alerjimiz var bir de düşünün:) işimiz daha zor
Deletedmom5284 sadece 20 gün falan cıvık püre kıvamda verdim, hemen normal çorba şeklinde vermeye başladım, içine pirinç, şehriye, bulgur, hangisi varsa onları atıyorum, veya köfte yapıyorum onu atıyorum
Elaogemnes Deletedmom5284 daha küçük ya pirnç yada şehriye yutamaz heralde gerçi atıp blendır da yapılabilir
Elaogemnes Mircet sade verdim yemedi bende biraz pirinç unu koydum onun yerine patates olabilir dediğiniz gibi
Deletedmom5284 Elaogemnes 4.5 ay çorba vermek için çok erken kaşığın ucunda tadım yaptırmama izin vermişti doktorlar
Mircet Elaogemnes tarhana için doktorum 7. Ayı bekleyelim demişti ama annem kendisi yaptı yağ biberinden sadece severek yiyor valla içinde salça falan yok
Elaogemnes Deletedmom5284 4. Ayda başladık tadımlara kilo ve mama kabul etmediğinden malesef erken başladık
Elaogemnes Elifadakrt vallahi Allah yardımcınız olsun yedrmek zaten zor birde kısıtlı olunca daha zordur😖🥴