Merlinlin kayınvalidem sağılaun kucakta gece gündüz gezdirmeye alıştı çocugu. Kucakta sallanmadan asla uyumazdı çok nadir memeden uykuya dalardı. Bu böyle uzun zaman devam etti ama kilosu 10u geçince çok zorlanmaya başladım eşim uyutmaya başladı çocugu. Annem geldi 2 ay kaldı bende kızım 14 aylıktı ayakta sallamaya başladı. Sonra ben karışık heö kucak hem ayak devam ettim. Sonra kucak istememeye başladı sadece ayakta sallanarak uyumaya başladı. Gün geçtikçe şiddeti sallamanın artıyordu diz kapaklarım agırmaya başladı dedim bu böyle devam edemez. Bir aydır sallamanın şiddettini azar azar azaltmaya gayret ediyorum. Son 1 haftadır sadece bacagıma yatırıyorum öylece uyuyor sonra yatagına koyuyorum. Bir sonraki aşamadada inşallah direk yatagında uyuması için uğraşacağım. Umarım başarırım. Benim kızım ani geçişlere çok tepki veren bir çocuk o yüzden benim birşeyi başarmam aylar sürüyor. Bide gece beslenmesini bırakmaya çalışıyoruz bir aydır bakalım ne olacak. Şuan bir buçuk yaşında bu arada
yani bebek herşeyden habersiz biz ona neyi öğretirsek o onu biliyor. Sallamak en büyük yanlışlardan biri ama farkında olmadan bir bakıveriyoruz alışmış çocuk. Sonrada yanlışı düzeltene kadar yıl geçiyor. Ne kadar erken sallarsak o kadar erken alışıyorlar bence. İlk aylarda anne kokusuna sıcaklığına çok ihtiyaçları var ama heralde sallamadanda bu ihtiyaç giderilebilir bir şekilde. Ben yapamadım yapabilene saygım sonsuz ☺️