ilknur_acr94 Buharda haşlıyorum cam rende ya da çatalla ezip veriyorum ama almak istemiyor. Reddediyor. İçine birazda haşladığım sudan koymalı mıyım sizce? Sizler neler yapıyorsunuz, ne zaman sevecek hiçbir sebzeyi sevmedi :(
Benanneyimanne ilknur_acr94 ne kadar zaman oldu ek gıdaya başlayalı butun sebze meyvelerı denedınızmı
Gok_53 ilknur_acr94 biraz kıvamını sulandırın gıdaya alışana kadar sonra yavaş yavaş gün geçtikçe kıvamına döndürün alacaktır ☺️
Esila15 ilknur_acr94 ben haşlayarak veriyorum . Mesela tatlı kabak brokoli haşlıyorum ezip veriyorum . Bazen brokolili direkt eline veriyorum. Kızım 6 aylık . Bazen yiyor bazen itiyor. Sabretmek durumundayım dye düşünüyorum . Yoğurdu önce yedi biraz biraz . Şimdi ağzına değer değmez tükürüyor
Solyanim ilknur_acr94 Evet haşladığınız sudan biraz koyabilirsiniz yada 1-2 damla zeytinyağı koyabilirsiniz.Ezdikten sonra katı,yoğun oluyor ya onu bunları koyunca yoğunluğunu alıyor biraz.Ben hep böyle vermiştim .Sebzeleri yoğurtla karıştırıp verebilirsiniz belki öyle sever bebişiniz 🌸
Benanneyimanne ilknur_acr94 pureden bır tık sulu şekılde dene ya da karısım yap corba seklınde dene canım
Esila15 ilknur_acr94 üzülme üzülme sabret sadece .. illaki yiyecek .. şimdi olmaz bir hfta sonra olur bir ay sonra olur .
Ozcskrl Canım üzülme sakin ol. Bir bebegin bir yiyeceği sevip sevmediğini anlamak için o gıdayı en az 10 kere teklif etmek gerekiyormus. Benim oğlumda ilk ay itiryor tükürüyordu. Yogurt dısında sonra tüm sebze ve meyveleri az sulandırarak boza kıvamında verdim on gün. Kabul etti. Sonra giderek suyu ve ezmeyi azalttı daha pütürlü verdim. Şuan dişi yok ama çiğniyor . Her bebek hemen pütürlüyü kabul etmiyor yani bizimki etmedi en azından . Biraz sabır ve tavsiyem zorlamayın. Zorla agzını acmaya çalışmayın hergün teklif edin. Zamanla düzelecektir üzülmeyin