Masal1809 Mertin_annesi Kesinlikle önce meme sonra mama olarak ilerleyin çünkü bebeğiniz de öyle alışıyor. Benim kızım şimdi memeden sonra mama istemiyor bile çünkü emme kuvveti daha da geliştiği için birde ben de takviyeceler kulandım mamayı bıraktık 5.ayda.
aysbabe Mertin_annesi bnmde ilk günler sütüm azdı doktorum her emzirme sonrası mama ver demişti canım
Bilgebykl Mertin_annesi 15′er dk 2 meme veriyordum, ac oldugunu hissedersem doyana kadar mama. İlk 40 gun takviye ettik sutlerim duzene girince gerek kalmadi.
Mertin_annesi Benim tek göğsümü alıyor emmesi bitince diğer göğsümü mü sağmam gerekir yoksa hiç sağmimmi sizce snrasında yediği kadarmı mama veriyosunuz
mltmakbukut Masal1809 benimde suan öyle meme alıyor üstüne mama veya sağılmış süt bir aylık suan devamlı memede uyuyor bir süre sonra çekişleri artıyor mu
Tuba44 Masal1809 Maşallah size tebrik ederim güzel anne benimde bebeğim beş aylık ama biz gün geçtikçe memeden çok mamayı içiyoruz maalesef nasıl başardınız mamayı bırakmayı bizimle de paylaşabilir misiniz lütfen
Mertin_annesi Yeni meme tutmaya başladıda ama tek göğsü tutuyor erken doğmuştu 43 günlük çene kasları yeni gelişti belkide almıyodu hiç çünkü
Masal1809 Mertin_annesi o zman tek göğsünü sağın hem mastitden de korur sizi sağmak. Sağdınız sütü bebeğinize verirsiniz. Sonra da mamayı siz yapın bebeğinizin bittiğinde ağlamıyorsa doymuştur demek ki.
Masal1809 Arzu929292 Betlaks damla,Humana emziren anne çayı, aktardan anne çayı, 2 bucuk litre de su içtim. Bence bunları aynı saatlerinde içmek daha yararlı oluyor elimden geldiğince hep ayn saatte içtim.
Arzu929292 Masal1809 aynılarını yapıyorum hatta sabah aç karnına bolca su İncir fındık ceviz yiyorum ama yeterli gelmiyor :(
Mertin_annesi Bende kullanıyorum bu söylediklerinizi ama beklediğim etkiyi alamıyorum keşke dolup taşsa şanslılardan değilim
Masal1809 Mertin_annesi Ahh inanın bana 3 ay sağınca sadece 20 cc sütüm geliyordu bu saydıklarımı o zamanda içiyordum ama içtim gelmedi işte yaramadı diye kendimi yiyordum.Bebeğim sürekli ağladı doktor az mama vereceksin dedi. 60 cc yapıyorduk kızım bitince ağlıyordu 3 aylık bebek 90 cc içemez obez olur dedi doktorumuz ama mama icti çoğunlukla. Ama ben uykusunda gündüz de hep mememi verdim. Benim de dolu dolu değil sütüm ama hiç pes etmedim zaten sütüm az psikolojisinden kurtulduğunuz an bebeğinize sütünüz yetiyor.
Masal1809 mltmakbukut Tabiki de hemde nasıl kuvvetleniyor. Emzik bile tutmayan kızım 4.ayda tuttu çünkü daha iyi tutuyorlar o zamanlar. Annelik sabırlı olmak, inanmakmış ben bunu öğrendim.
mltmakbukut Masal1809 ben de bekleyeceğim her gün önce meme veriyorum sonra memede doymuyor mama veriyorum üzerine
mltmakbukut Bilgebykl benimde suan meme+mama kızım cok yoruluyor memede 32 günlük ;siz direk memeye nasıl gectiniz ?
Bilgebykl mltmakbukut cok sukur 40 gun sonra falan sutum yeter oldu, yani emdikten sonra aglama vs yasamadik. Solgar brewers yeast with b12 adli bi tablet var onu tavsiye ederim, 6 ay dolana kadar sadece anne sutu gittik umarim istiyorsaniz size de nasip olur 🙏🏻