Ece-su Arkadaşlar ek gıdaya geçtik dün bugün ikinci gün yoğurt veriyorum çok şükür bi sıkıntı çıkmadı sonra neler vermem lazım bide tadım aşaması bitiyor o zaman hepsini karıştırıp mı vericem yardım eder misiniz
Minikpandailay Ece-su yeşil kabak, patates, havuç, balkabağı,muz kuru kayısı, gün kurusu ilk önce verdiklerim sonra sonra da brokoli, pırasa, bezelye, avakado, felan sonra tariflere başladım çorba yapıyorum muhallebi yapıyorum meyveli yoğurtlar yapıyorum kendim
Deniz_kvk Ece-su ben karistirarak vermistim ama kesinlikle dogru degilmis. Bebekler tek tek besinlerin tadini almali ogrenmeliymis. Ben de ilk yogurtla basladim. Mevsimi oldugundan kabakla devam etmistim siz patates havuc verebilirsiniz. Bide avokado muz elma armut puresi sirayla 3 gun kuralina gore deneyin
Nevolizm Ece-su üstte kalsın banada fikir olsun bizde 10 gün sonra 6 aylık olcaz ama dün başladım tadıma 😍…
Ece-su Minikpandailay çok teşekkür ediyorum çok heyecanlı bide zor heryerde farklı şeyler yazıyor kafam karıştı
Ece-su Deniz_kvk teşekkür ederim tadım bitikten sonra artık çorba felan kahvaltı veriliyor demi bide yumurta ne zaman veriliyor
Minikpandailay Ece-su ben beceremem saniyodum ama bebeklerimiz için başarabiliriz sadece üç gün kuralına dikkat et bide kabız olmasın purelwrine zeytinyağı kat gerekirse mamalarında da zeytinyağı içir. Kabız olduk biz en başlarda ilay yapamadıkca ben ağladım
Minikpandailay Ece-su altı buçuk aylıkken yumurta verdim ben. İlk üç gün çeyrek y. Sarısı.sonraki üç gün yarım yumurta sarısı. Sonrada haftada dört kez tam yumurta sarısı kahvaltılarında veriyorum
Deniz_kvk Ece-su simdilik kahvalti ogununde az miktarda yogurt ya da meyve puresi verirsin. Yumurtaya doktorumuz 7. Ayin ortasinda gecirdibizi tabi sadece sarisi. Beyazini bir yasinda
Nevolizm Patates haşlasam içine kendi sütümü katıp püre yapsam ? Mantıklı mı bilgisi olan banada bı destek olur mu 🤗…
Alya_Duha Bizde 1 hafta oldu basladik tadimlara bebegim 6 ayini doldurmak uzere , ilk once yogurt ile basladik 3 gun kurali ile sonra havuc sonra patates sonra balkabagi devam edicem yalniz zeytin yagi koymama ragmen kabiz oldu 9 gundur yapmiyor aslnda rahatsz degil ama kabiz yapan ne bilemiyorum bugun de kayisi hasladim verdim pure halinde belki faydasi olur diye ama bekliyorum artik , balkabagindan sonra meyvelere baslicam
minikcancan Alya_Duha kabız bir bebek annesi olarak söyleyeyim pişmiş havuç kabız yapıyor maalesef korkumdan veremiyorum 😔
Seyma6 Ece-su havuç patates kabak verebilirsiniz ama bunları verirken bir öncekine de devam edin. Mesela 3 gün yoğurt verdiniz ya diğer gün havuca başladığınızda havuçla yoğurdu vermeye devam edin. Bize doktorumuz bu şekilde olması gerektiğini söyledi. Nasipse 5 gün sonra da biz başlıyoruz ek gıdaya