Elif-meva Yagmur922 verem aşısını ağızdan damla olarak veriyorlar. İki tanede bacaktan diğer aşılar yapılıyor. Bebekten bebeğe herkesinde söylediği gibi değişiyor. Bizde pek sıkıntı olmadı
Atamom16 Yagmur922 ateş yapabiliyor uyku hali ve huzursuzluk oğlumda baya yüksek 38lerde ateş yaptı fitil kullandık calpol düşürmedi ateşini
Vhdeucr42 Yagmur922 oğlumda uyku hali ve huzursuzluk oldu ateş aşırı olmadı. Gitmeden calpol içirdim ben aşı olduktan sonra da 6 saat arayla içirdim. Bebekten bebeğe değişiyor
Esyb Elif-meva ağızdan damla ile verilen rotavirüs aşısı. Verem aşısı koldan yapılıyor. Etkisi bebekten bebrğe değişiyor, benim bebeğimi aşılar etkiliyor ateş yapıyor fakat aynı aşılar yeğenimde hiç ateş yapmadı. Ben aşıdan hemen sonra calpol veriyorum
[silindi] Elif-meva o ağızdan yapılan OPA yani oral palio aşısı çocuk felci aşısı türkçesi. Verem aşısı kas içine yapılır. Yagmur922 Bizde herhangi bir yan etki görülmemişti ama çocuktan çocuğa değişir☺️
Oznrkrlp Elif-meva bi yanlışınız olacak ağızdan aşı sadece rotavirüs aşısı yaptırdık oda özel aşı isteğe bağlı yapılıyor diğerleri bacak ve koldan yapılıyor
Elif-meva Esyb rota virüsü özel bir aşı ve isteğe bağlı yapılıyor. Siz karıştırdınız sanırım. Henüz 1 hafta önce yaptırdım bebeğimin aşısını ve calpol hemen vermek hiç doğru değil ve önermiyorlar da. Tabiki annesi sizsiniz sizden iyi kimse bilemez. Nacizane fikrim saygılar 🤝
Elif-meva Atamom16 valla sağlık ocağındaki hemşire ağzına damlattığı aşının verem alışı olduğunu söyledi. Henüz 1 hafta önce yaptırdım .
Esyb Elif-meva benim bebeğim 5 aylık rotayı da veremi de yaptırdım, gayet de koldan yapılıyor hatta tam 3 ay geçti sol kolunda aşı yeri kızarmaya başladı. Rotayı da 3.ayda damla olarak verdiler. Bir de aşıdan sonra ateş düşürücü içir ateşi çıktıktan sonra bir anlamı yok diyen kişi prof. olunca ben de aşıdan hemen sonra veriyorum şurubu
Arasinannesiiiii Yagmur922 bebekten bebeğe değişir benim oğlum ateslenmedi ama aşı günü baya huzursuzdu, calpol vermeyin hemen ateşi çıkarsa zaten yapan hemşireye sorarsanız ne zaman ilaç vermeniz gerektiğini söyleyecektir. Elif-meva verem aşısı sol koldan hafif deri altına yapılıyor, sol kolunuzdaki kocaman aşı izi verem aşısına ait. Bebeğinizdede aşı sonrası takip eden 2-3 ay içinde aşı yerinde iltihap gibi akıntı ve kabuklanma olup sonra iz kalması gerekiyor. Rota aşısı ağızdan veriliyor.
Esyb Yagmur922 ben bizim hemşiremize demiştim daha ilk aşıda, bunun yok mu bir yolu, yapın hamilelikte bize acıtmayın bebeklerimizin canını diye. Sağlık deyip katlanıyoruz işte
Atamom16 Elif-meva bende 2 ay önce yaptırdım verem aşısı koldan olur kas altına enjekte edilir (bizde bile kolumuzda verem aşısı izi duruyor) oğlumunda yeni yeni kızarmaya ve şişmeye başladı buda tuttuğu anlamına gelir size ağızdan yapılan aşının verem aşısı olduğunu sanmıyorum bence bir araştırın herkese koldan yapılıyor çünkü
Serapo [silindi] bizde opa yaptırdık bugün mız mız sadece yoksa herhangi birşey olmuyor çok şükür. Hayır ateş yaparsa calpol verdiğinde sorun olmuyor 🥰
Epruu Yagmur922 verem aşısı koldan yapılıyorz biz 2 hafta önce olduk ve çok ağır geçti hem ateş hemde aşı yapılan yer şişti oğluşumun😞
jap Esyb ateşi çıktıktan sonra anlamı yokmuş mu. Ateş vücudun savunma mekanizmasıdır ve 38buçuğu geçmeyen ateş zararsızdır. Bi yandan aşıyla vğcut savaşıp bağışıklık kazancak ama o mekanizmayı şurupla hemen durdurmaya çalışıyo oluyosunuz ateşsiz şurup verince. Bazı doktorlarında görüşü böyle 🙄
Esyb jap o doktor onu söylüyor, diğeri bunu söylüyor insan ne yapacağını şaşırıyor. Ben şimdi ne yapayım, kendi doktoruma güvenip aşıdan sonra şurup mu vereyim, yoksa diğer doktorları dinleyip atrşi çıkınca mı vereyim ?!..
Oznrkrlp Esyb bizede hemşire aşıdan sonra verebilirsin dedi ama ben vermedim ateş seyrini takip ettim hiçte ateşi olmadı eğer ateşlenmeye başlasaydı ozaman vercektim vermeme sebebimde bebeğimin acıya dayanıklı olmasını istediğim için hatta bazıları aşıdan öncede veriyormuş ama çok şükür bizim olmadı vermedim de
jap Esyb burda karar anneye kalıyo. İçine hangisi siniyosa😊 ben vermiyorum gereksiz ilaç kullanmak istemiyorum. İyi ki de vermemişim aşılarda huysuzluk ateş gibi durum yaşamadık hiç