Cgnrn çok önce başlayamadım. Çünkü başlarda çok süt sağıp buzluğa attım ama bebeğim buzluktan çıkan sütü içmedi. O yüzden buzlukta saklamak bizim için çare olmadı. Çok endişelendim sütüm yetmeyecek diye ama yetiyor bir şekilde. Sağım yapıyo musunuz şimdi? Yapınca süt az mı geliyor? Bebek doyuyorsa süt vardır.
şöyle söyleyim sabah uyanınca göğüsler dolu oluyor genelde o zaman bir sağım, iş yerindeyken bebek emmediği için iki sağım, iş dönüşü göğüs yine dolu oluyor o zaman da bir sağım derken ertesi günün sütü çıkıyor. Hafta sonu da sağınca bir iki gün önden gitmiş oluyoruz süt konusunda. Zaten maksimum üç gün tüketildiğinden taze süt döngüsü yapıyoruz. Diğer arkadaşa da yazdığımı yazayım. Benim işe başlamadan 1 hafta önce herhalde stresten neredeyse tamamen sütüm gitti. İki göğüs toplam 20 cc bile çıkmıyordu . Emzirme danışmanıyla görüştüm o geldi. Onun söylediklerini yaptım sütüm arttı işe başlayana kadar. 3-4 güne sıkıntım kalmadı.
Emzirme danışmanı ile görüştüm bana söylediklerini söyleyim çok işime yaradı hafta sonu denemeye başlarsanız daha sağlıklı olur başta biraz mesai istiyor çünkü.
“bebek emdikten bir saat sonra her iki göğsü de ikişer kez süt gelsin gelmesin sağdım. Günde iki kez yulaf lapası içine incir , kurudut, hurma, muz koyup yedim. Fitomilk süt çayı günde üç kez aç karnına iç demişti ama ben ısırgan otu içtim inanılmaz süt artırıyor. Bu şekilde yaparsanız süt artıyor. İş yerinde de tam mesai çalışıyorsanız mutlaka en az 2 tam sağım yapın. Bana eğer sağım yapacak vaktin yoksa git lavaboda elinle azıcık sağ hatta oynasan bile olur ucuyla, uyar ki vücut süt üretmeyi durdurmasın ihtiyaç yok diye demişti.”