Mltmokty Mlamrv normal değil yenidoğan bebeğin uyuması sarılık olur siz uyandırmasanız o uyur her iki saatte bir uyandırıp bol bol emzirmeniz gerekir doktorunuz yada bebek hemşireniz bilgi vermedi mi hastaneden ayrılırken sizlere ?
Ozlemhtc Mlamrv zorla da olsa mutlaka 2 saatte bi uyandırıp emzirin. Ben zorla uyandırıyodum yoksa sarılık olur Allah korusun mutlaka uyandırın uğraşın ben yarım saatten fazla ugrasiyodum uyandırmak icin
BatiEfeninAnnesi Mlamrv çok uyuması iyi değil lütfen 2 veya 3 saatte bir uyandırıp emzirin. Eğer sarılık durumu yoksa doktorum 3 saatte bir uyandırabilirsin demişti. Geceleri de 4 saatte bir kaldırıyorum şuan 45 günlük olduk hala bu şekilde devam ediyor
Mltmokty Mlamrv inan çok canını yakıyorduk bazen uyanması için hemşiremiz topuklarına iki parmağımızla vurmamızı sölemişti yeri Geldi çok hızlı yapıp ağlatmak zorunda kaldık ama herşey onların iyiliği için
Mlamrv Ozlemhtc eve Mltmokty evet bilgi vrrdi yenidoğdugunda sarılık oldu ama dört beş güne geçti gündüz üç saatte bir emıyor ama bu gece uyanmadı
Ozlemhtc Mlamrv Ben ayaklarının altını gidikliyodum avuclarinin içini gidikliyodum bi süre sonra uyaniyodu mutlaka uyandir
Ozlemhtc Mlamrv evet topuklarıni bize de söylemişti doktor çok uyumasi kötü şuan için daha çok küçük çünkü
Oziezo Mlamrv normal değil canim benim bebeğimde uyanmazdı 4 ay sürdü sarılığı bizde 45 dakka uyandirmaya çalışırdık uyanmazdı kasıkla yudum yudum verirdik sütü tek boğazından geçsin diye suan 4 aylık hala bi 4 saat uyusa hemen kalkar bakarım her iki saatte bir uyanıp emer çunku
asliakay Mlamrv benim kızımda aynıydı üzülme korkma panik yapma. Normal değil diye bişey yok her bebek farklıdır demekki uykuyu seviyor. Benim kızım 9 saat bile uyurdu gece hiç uyanmadan. Neler yapmazdık uyansın diye ama Uyandırıp yediremezdim. Ağzına dökerdim damla damla o şekilde beslemeye çalıştırdım. Sinirden ağlardım bide oturup saatlerce niye uyanmıyor diye. dpktora götürürdük bişey yok. Demek ki uyumayı seviyor uykusu ağır birde daha küçük uykuya ihtiyacınvar derdi doktorumuz ama ara ara ağzına dök beslemeye çalış derdi uyanmadığı zaman. Tabi ki bu sürekli olursa bir doktora götürün sarılık yükselmiş olabilir idrar yolu enfeksiyonu olabilir içiniz rahat etsin en azından doktora danışın. ama dediğim gibi panik yapıp kendiniz üzmeyin uyuyorsa bile azıcık azıcık vermeye çalışın ara ara en azından kan şekeri düşmesin. 😌
Dilaraa Mlamrv sarılık tehlikesi ilk 15 gün geçerlidir. Gayet normal yakında uyutmaya çalışarak zamanınızı harcayacaksınız. Bırakın ne zaman uyanırsa o zaman emsin sizde dinlenin bol bol süt olsun. Uyandirip huysuzlik yaptirmayin bebeginize
zeynepsena24 Mlamrv canım bebeğim yedi aylık ilk doğduğunda sarılık olmustu 1-2 haftada geçti çok uzun uyurdu doktora sorduğumda karnı doyan bebek uyur bir sıkıntı yok düzeni oluşur şimdiden uyuyorsa uyandırma demişti. uyandırmadım çisli kakalı bezlerini talip ettim günde bir kaç kere yapıyordu 4-5 tane de dolu bez atıyordum telaş yapmadım sonra gaz sancıları başladı bir aylık olduğunda 3 aya kadar 20/25 dakikayı geçmedi uykusu. gaz sancıları bitince düzene girdi şimdi gece sadece bir kere ıh mıh yapar kalkar manasını hazırlarım rüya beslenmesi yaparım geri kafasını çevririr yatar. Uyku düzenimiz bebeklikten oluştu çok şükür. Doktorumla konuşup uzamış sarılık durumu yoksa karnı güzel doyuyorsa uyandırmamanı tavsiye ederim. zaten aç bebek kendini doyurmasını biliyor kendini belli ediyor merak erme sen 🤪 sağlıcakla büyüt inşallah 😍
PelinKaraca İki saatte bir uyandırmaya çalış. Uyanmazsa üstünü çıkar bebenin altını aç. Karnını hafif gıdıkla ayaklarını gıdıkla uyanır. Benim kızımda uyuyordu hep aç kalmasın diyosan sütünü sağıp verebilirsin ben öyle yaptım