Bir önceki postumda ek gida tariflerimi isteyenler oldu tek tek yazamadim burada paylaşayım anneler işine yarayan olur belki🙏
Öncelikle tavsiyelerimle baslayayim 5 bucuk aylıkken tadimlara baslayin zaten 3 gun kurali ile anca oluyor..
Ben patates,kabak,havuç,balkabagi,brokoli,karnabahar ve yoğurt ile başladım ardindan da elma,armut,muz,avakado ve ayva denedim. Buharda haslayip catalla ezerek verebilirsiniz..
Tadimlar bitince öğünlere gectik ve bunun icin ufak bi ek gida alışverişi yaptim instangramdan makarnavitmadan bebek irmigi,tam tahil unu, bebek tarhanası,sebzeli tel şehriye yulaf aldim bir de uzum pekmezi hurma ve keciboynuzu özü aldim son olarak hipp 5 tahıllı tavsiye ederim gelelim tariflere…
Kahvaltı
1 cay kaşığı lor (ev yapımı)
Bir haşlama yumurta sarısı (6.ayda ¼ ile baslayip zamanla artırarak 7.ayda tama geçtik)
1 adet ceviz (cam rendeden geçirilmiş (+7)
1 çay kaşığı tahin
1 çay kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı hipp 5 tahıllı
Anne sütü veya ıhlamur ile kivami açılarak yedirilir
Öğle
1 cay bardağı içme suyu
1 yemek kaşığı bebek irmigi
1 tatli kaşığı yulaf
1 elma rendesi (cam rendeden geçirilmiş)
1 küçük muz
1 cay kaşığı keci boynuzu özü
Yapılışı: icme suyuna irmik ve yulaf eklenerek kivam alana kadar pisirilir iliyinca kalan malzemeler katılır
Not: Başka meyvelerle de yapabilirsiniz veya kuru kayisi haslayip ekleyebilirsiniz özellikle kabizlik yaşayanlar
Akşam
Bir su bardagi su
1 yemek kaşığı tam tahıl unu
1 yemek kaşığı bebek tarhanası
1 tatli kasigi sebzeli şehriye
3-4 kaşık ev yapımı yoğurt
1 tutam kuru nane
1 tatli kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: un tarhana şehriye ve yoğurt karistirilir uzerine su eklenir kaynayana kadar karıştırılır nane eklenir ocaktan alininca zeytinyağı eklenir
Not: benim bebeğim tarhana corbasi yemedigi icin yogurda ekleyerek veriyorum isteyen tarhanasiz sadece yoğurt corbasi olarak da yapabilir
Bunlar fix tariflerim besleyici özellikte baska seyler de yapıyorum ama sık yaptığım bunlar bunun harici sabah veya öğleye pankekler aksama da sebze çorbaları yapıyorum miniklere afiyet olsun 😋