Güzel anneler merhaba, oğlum bugün tam 5 aylık oldu. Doğduğundan beri hep kucağımda uyumak ister, beşiğinde yatıramadım bir türlü, gündüzleri kucağımda uyuyor bırakırsam uyanıyor ben de uyusun uykusunu alsın diye tutuyorum ne kadar uyursa. Geceleri de kucak istemeye başladı ama her zaman değil bazı geceler. O zamanlarda da ben oturarak uyuyorum o uyusun diye… 4.ay atağından sonra zaten uykuları da geriledi, cok zor uyuyor. Emerek uyuyan bir bebek,bu aralar cok emdigi de soylenemez neyse. Oyun oynamasi, oturmasi icin ne yaparsam yapayım en fazla 15-20dk sonrasında ağlamasa bile beni kucağınıza alın diye bağırmaya başlıyor. Bütün gün kucakta gezmek istiyor, hicbir zaman ağlatmadım ne isterse yaptım. Cok yoruluyorum, belim koptu zaten ama o nasıl isterse öyle olsun diyorum. Ama bir yanım korkuyor, bebeklerin gelişimi için yerde de kalmaları lazım, alışması için teşvik ediyorum, oyuncaklar, hafıza kartları, müzikler dinletip, şarkı söylüyorum ama yok gene kucak istiyor. Yüzüstü durmaktan nefret eder biraz pratik yapsın, egzersiz olsun diyorum yok. Oturtuyorum gene yok. Biliyorum kucakta durmasi kadar normal bir şey yok. Ama yorgunluktan sinirleniyorum, asla ama asla ona belli etmesem de hissediyor biliyorum ve kendimi çok kötü hissediyorum. Ama asıl korkum motor becerileri geri kalacak diye. Bu şekilde olup bebeğinin gelişimi geri olan oldu mu? İçime çok dert oluyor, uykusuzluğumu, yorgunluğumu geçtim alıştım artık ama neler yapabilirim onu teşvik etmek için? Yüzüstü koyduğumda kafasını 90 derece kaldıran bebekleri görünce üzülüyorum, oturunca dimdik duran bebekleri de bu konuda geliştiremedi kendini diye kendimi suçlayıp duruyorum. Doktorumuz herhangi bir problemi yok sadece cok fazla egzersiz yapmadığı için dedi çok şükür. Benim bebeğim mutsuz bir bebek olabilir mi? 🥺