Cascass Merhaba anneler, bebeğinizi tuzladınız mı? Benim 2 aylık bebeğim var tuzlatmadım ölüme sebep oluyormuş. tuzlatmadım diye kokar diyip duruyorlar. Sizler tuzlattınız mı bebeklerinizi?
GizemHazal Cascass o çok eski bi inanış bebeğini tuzlatan tanıdığım yok bende tuzlanmamışım eşimde hiç öyle bi sorun yaşamadık yani boşver işkence resmen
[silindi] Cascass Yok öyle tuzlamadik biz 😂Sadece suyuna bir çimdikten az tuz attik.Yazin isiliğe falan da iyi geldi.
SaremAselim_0817 Cascass ilk kızımı kaynanam tuzlamıştı bu kızımı tuzlatmadım valla batıl inanç tamamen inanmıyorum ben insanız öyle de böyle de ter kokuyoruz yani bunun ne alakası var
melisitos Off sene olmuş 2021 hala böyle şeyler söyleyen bir kesim olmasi beni üzüyor 🤣🤣 ne tuzu arkadaş bosverin böyle talepleri. Kim ne derse desin. Tuzlatmadım çok şükür 2 aylık bebemi🤩
[silindi] Evet iki çocuğumu da tuzladi kayin validem ileride agzi bidde ayagini tuzladi koku olmasn diee bn inanmıyorum ama
Mom079 Cascass ay yapmayın Allah askına bi bebek yoğun bakıma gelmişti tuzlamış ailesi. Cahiliye devrinde kalma uyduruk şeyler bunlar
Milagrosoreiro Mom079 Bunu anlatmaya çalışıyorum işte bu eskiler her şeyi çok iyi bildiklerini sanıyorlar maalesef
FeryalsMom Cascass bende tuzlamaya karşıydım. Ki 3 aylık bebeğim bir haftaya kadar da tuzlamadık sanıyordum. Ama sürekli tuzlayalım lafını dilinden düşürmeyen inat kaynanam bana geçen gün ben bir çimdik tuz attım kırklarken diyor. Nasıl sinir oldum
Prens0205 FeryalsMom canım ondan bir şey olmaz tuzlamak o değil bildiğin balık tuzlar gibi her yerini tuzlayıp bir de bekletiyorlar bebeği tuzlama olayı bu büyüklerin bahsettiği bizler istemeyince onlar illa içlerine dert olmasın diye o tuzu bir çimdikte olsa atıyorlar neyse ki bir çimdik ben yaptırmadım 20 gün yatmak zorunda kaldım dikişlerim açıldığı için hep gözümün önünde yıkattım suyu eşime hazırlattım eşimde korkusuna yapamadı annemde kayınvalidem de 20 günden sonra da kendim yıkadım 40 falan yapmadım 😂
marscicegi Cascass benim bebekligimde tuzlayıp bide hayvan derisinin içine katiyorlarmis,herhalde piseyim istediler neyse ki tombik bı cocukmusumda kesilen hayvana sigmamisim şimdi gülerek yazıyorum da ,annem anlattığında tüylerim ürperdi derinin içine tuzla cocukmu katilir 😬😬😬 kısaca tuzlamadim ,annemde şimdi düşünüyorum da cahillikmis bize yaptırılanlar diyor :)
Melisasbasi Cascass tuzlamadim tuzlamam benide tuzlamamis annem kokmuyorum çünkü duş diye bisey var 😂 sacma sapan adetlerr inanmıyorum ve kesinlikle zararli yapmayin derim
marscicegi Şu kadarını söyleyeyim kizlar ,bebeğimin altıni alırken kakasinin rengi derisine geçiyordu annemde çok narin çok ince cildi deri emiveriyor diyordu ,kakayi bile emen bi yenidoğan derisinden bahsediyoruz tuzu emdigini dusunsenize ,sonuçları korkunç 😐
Ohaezgi Cascass suyuna bi tatlı kaşığı attıktan sonra ölüme sebep olmaz, balık gibi tuzlamıcaksın😂 yarın 40ı çıkıyor kızımın yıkıcaz en son suyuna tuz atıp dökücez sonra hemen duru su dökücez bunda bişey yok, tabi isteyen yapar isteyen yapmaz ben yapıcam yarın😇
Prens0205 Ohaezgi canım tuzlamak o suyuna 1 tatlı kaşığı tuz atmak değil bildiğin bebeğin her yerine tuz sürüyorlar bir de bekletiyorlar sonra yıkıyorlar 🤷♀️ kuzenimin her yeri şu toplamış yanmış bebekken tuzladıklsrında
Glrztrk Kayınvalidem iki oğlumu da tuzladı ama korkusundan bir avuç tuzu yalandan sürüp hemen yıkadı. Adet yerini bulsun diye yani