Merhaba kızlar 21 gün şekersiz ve paketli gıdasız challange hoşgeldiniz 🎀🥳🕚
❗️Öncelik yapmanız gerekenleri yazıcam ❗️
⬛️◼️▪️ TEMEL NET KURALLAR ▪️◼️⬛️
🟥ASLA İŞLENMİŞ ŞEKER NE OLURSA OLSUN HİÇ BİR ŞEKER YOK 21 GÜN AĞZINIZA SÜRMEYECEKSİNİZ
🟥PAKETE GİRMİŞ HİÇ BİR ABUR CUBUR YOK
🟩 YAPMANIZ GEREKENLER 🟩
1️⃣BUGÜN YADA YARIN AÇ KARIN İLE TARTIL VE BURAYA YAZ EVDEDE BİR KAĞIDA YAZ.
2️⃣EVDE BİR MEZURA VAR İSE BEDEN ÖLÇÜLERİNİ YAZ BURAYA GÖNDER VE EVDE Bİ KAĞIDA GEÇİR.
3️⃣21 GÜN BİTENE KADAR ASLA TARTILMA VE BEDEN ÖLÇÜLERİNE BAKMA.
4️⃣ AKŞAM YEMEĞİNŞ EN GEÇ 8 DE YEMİŞ OL VE ASLA AĞZINA BİŞEY SÜRME AÇIKTIĞINI HİSSEDERSEN BOL SU İÇ SAKİNLEŞ İSTERSEN LİMON SIK
➖ Aklam yemeğinden sonra süt hariç şekersiz içecek tüketebilirsin.
5️⃣ AYNA KARŞISINA GEÇ SAĞDAN SOLDAN FOTOĞRAFINI ÇEK “ 21 gün sonra tekrar sağdan soldan çekip farkı göreceğiz “
6️⃣ KAHVALTINIZI VE AKŞAM YEMEĞİNİZİ TABAĞINIZA KOYDUĞUNUZDA BİR DAHA KALKIP YEMEK ALMAYACAKSINIZ BÜTÜN YİYECEĞİNİZ ŞEYLERİN HEPSİ GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE OLACAK YERKEN SU YUDUMLARSANIZ ARA ARA DOYGUNLUK HİSSİ KATLANACAKTIR .
Peki neden ?
Çünkü ne yediğinizi kendiniz görün önünüzde olsun parça parça yemek alırsanız ne yediğinizi bilmezsiniz kontrolü kaybedersiniz elinizden geldiğince kalkıp yemek almayın çorbayı bol bol içebilirsiniz .
Ve öncelikle gözünüz doysun gözünüz doyarsa karnınız zaten doyar ve bıkkınlık gelmez .
7️⃣ KAHVALTIDA YUMURTA ŞART İSTER KAYISI, İSTER TAVADA ,İSTER OMLET İÇİNE KAŞAR PEYNİR ,İSTER SEBZELİ , İSTERSENİZ BOL YEŞİLLİK İLE YUMURTA SALATASI YAPIN.
Bol zeytin peynir yeşillik yiyebilirsiniz .
🔹 KURALLAR 🔹
🟪 2 ÖĞÜN 1 ARA ÖĞÜN
🟪 1 PORSİYONDAN FAZLA MEYVE YOK MEYVEYİ KAHVALTI VE AKŞAM YEMEĞİ ARASINDA İSTEDİĞİNİZ BİR SAATTE ARA ÖĞÜN OLARAK YANINDA KAVRULMAMIŞ
FINDIK ,FISTIK, CEVİZ , AYÇEKİRDEĞİ , KABAK ÇEKİRDEĞİ TÜKETEBİLİRSİNİZ .
GÜNÜN İSTEDİĞİN Bİ SAATİ KAHVENİ İÇEBİLİRSİN EMZİRMİYORSAN HEM GRANÜL HEM NORMAL SADE KAHVE İÇEBİLİRSİN .
🟪 ÖRNEĞİN 1 tabak tepeli pilav, bulgur , kurubakliyat yiyorsanız porsiyonunuzu bir tık azaltacaksınız mutlaka.
🟪SEBZE YEMEĞİNİ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE YİYEBİLİRSİNİZ YANINDAKİ PİLAV TÜRÜ BESİNLERİ AZALTACAKSINIZ YAVAŞ YAVAŞ BİRDEN KESMEK YOK .
🟪 EKMEK İSTER AKŞAM İSTER KAHVALTIDA ELİNİZİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GEÇMEYECEK KADAR YİYEBİLİRSİNİZ
🔜 yapabilirsen tüketmemeye çalış🔛
🟪BOL SU TÜKETMENİZİ TAVSİYE EDERİM HEM SÜT YAPAR HEM ÖDEM ATAR .
✅GÜNLÜK GÖREVLER❌
➡️ZORUNLU DEĞİL⬅️
Ama yaparsanız iyi olur 😘
1️⃣GÜNE SİRKELİ LİMONLU SU İLE BAŞLA AÇ KARIN İLE
2️⃣EN AZ 2,5 3 LİTRE SU
3️⃣1 FİNCAN SADE KAHVE VEYA BİR KUPA GRANÜL SADE KAHVE “nescafe sade olan granül oluyor
❗️Emziren anne için granül kahve önermiyorum doktora danışın❗️
4️⃣ GÜNLÜK SADECE 1 KUPA YEŞİL ÇAY
5️⃣ EVDE AKTİF HARAKETLİLİK VEYA BİRAZ YÜRÜYÜŞ
6️⃣ YATMADAN ÖNCE SİRKELİ LİMONLU SU
😍😸💋TAVSİYELERİM 📢♥️🎀🥰
Şeker ve paketli gıdaları hayatınızdan çıkardığınızda zaten büyük çoğunluğunuz kilo verecektir
karbonhidratıda zamanla kendiniz azaltmak isteyeceksiniz ekmek, pilav türü şeyleri bana kalırsa hiç ekmek tüketmeyin ama bazıları yapamayabiliyor bunalabiliyor o yüzden ekmeği yazdım elin büyüklüğü geçmeyeceği şekilde.
Önemli olan tartıdaki rakam değil kesinlikle dışardan gördüğünüzdür beden ölcülerinizde oynama varsa doğru yoldasınız isterse tartı çok oynamasın moral bozmayın.
Mezura yoksada mezura temin etmenizi tavsiye ederim çünkü çok motive edecek tartı ise moralinizi bozar her zaman için.
Bol bol bol su öneriyorum suyunuzu tatlandıra bilirsiniz maydanoz elma kabuğu limon tarçın atabilirsiniz .
Kahvenize az bir parça tereyağ atmanızı tavsiye ederim.
Bol bol haraket edin zaten haraketlisinizdir gerçi ama dinlenmeyide unutmayın tabiki bebe uyuyunca dinlenin hemen 😅 çok acımasız olmayayım 🤣
Kahvaltıda aşırı pişmiş yumurta önermem kayısı kıvamı ideal özellikle 2 3 tane yiyebilirsiniz sorun yok
Akşam yemeklerine bol salata Yoğurt ekleyebilirsiniz
Kan şekerim düştü elim ayağım titriyor gibi problemleriniz varsa mutlaka şirketi bol tüketin öğün arasında süt kaynatıp içebilirsiniz tarçın döküp bol bol tatlı isteğinizi bastırır ve kan şekerinizi düzenler ama sirkeyi hayatınıza dahil edin
Ekteki resim kahvaltı örneğidir 🔽
https://hizliresim.com/7hmK4z
İsterseniz ekteki resim gibi bi grafik yapıp o gün sağlıklı beslendiğinizde şekerden ve paketli gıdadan uzak durduğunuzda tik atabilirsiniz ✅ ki başarmak zorundasınız çünkü 21 gün bendesiniz 😘
https://hizliresim.com/cuLtYL
❤️EMZİREN ANNELER İÇİN💚
1 kupa yeşil çay içebilirsiniz emzirme danışmanına sordum
Rezene içebilirsiniz ama aktarda olanlardan
1 kahve içebilirsiniz
Gazlı bebeği olanlar için sütü önermiyorum süt gaz yapıyor biliyorsunuz
Listede yazanlar sütünüze zarar vermez kalitesini arttırır süt artması için şekere karbonhidrata ihtiyacımız yok bende emziriyorum 🖤
EVET KIZLAR DİCEKLERİM BU KADAR EMEK VERİP YAZDIM LÜTFEN SİZDE KENDİNİZE DEĞER VERİN DEDİKLERİME KULAK ASIN YAPIŞIN BU YAZDIKLARIMA SABREDİN İRADENİZİ KUVVETLENDİRİN HAYIR İSTEMİYORUM YEMEYECEĞİM DEMEYİ ÖĞRENİN İSTEDİĞİNİZ VÜCUDA ULAŞIN
DENENDİ ONAYLANDI ✅
15 kilo verdim 7 ay içinde ama ben hayat tarzı olarak uyguladım diyet yapmıyoruz yaşam tarzımızı değiştiriyoruz unutmayın 💚
21 gün olayımız hem bizi şekerden paketli gıdalardan uzaklaştıracak hem adım atmış olacağız hem fark görürsek motive olmuş olacağız
SORULARI YAZARSINIZ GÜNLÜK SOHBET EDERİZ NELER YAPTINIZ YAZARSINIZ KONUŞURUZ
BAŞARILAR ÖPTÜM BAAAAYSSS 😘