Neslihan-28 Kbremelis benimde bebeğimde uyanıkken hep huzursuzluk vardı ağlardı sonra belli saatlerde ağlamanın şiddeti artardı biz gazdan şüphelendik ama süt alerjisiymiş karnına kramplar giriyormuş😢
Kbremelis Neslihan-28 bizim de sanırım süt alerjisi nasıl anladınız siz benim mukuslu kaka yaptı doktor Ona bağladı
Filizderit Miraycicek valla herseyı yedım sadece lahana nohut fasulye yemedım ama gerı kalan herseyı yedım egerkı kendını sartlandırırsan bu gaz yapar dıye o zaten gaz yapqr az az ye alısır bebek veya ıcıne hafıf seker at gazı alır ve boll rezene ıcc bebegıde cok rahatlatır
birminikdev Miraycicek Ben bünyesi alışsın diye hiç kaçınmadım mesela her şeyi yedim. Çok gsz yapar diye düşündüğüm şeyler yemişsem 1 çay kaşığı kimyon yedim o gün
Babylover23 Miraycicek bende yumurta yediğimde bebegime alerji yaptığını fark ettim yemiyorum artık. Bakliyat yemiyorum ve süt içmiyorum şimdilik gaz yaptıgı için bir de turşu yemiyorum kalan herşeyi yiyorum.
Kubkub60 Sevgi4242 nurse harveys surup bitkisel doktoru sorduk faz ilaçlarının içinde en iyisi buymus ben şuan onu kullanıyorum
Ulkusey Miraycicek arifoğlu anne çayı öneririm. Bebek gazını hafifletiyor ve annede süt artırıyor. Günde 2 kez sabah akşam içtim. Kızım şuan 10 aylık, hiç gaz sorunu yaşamadık doğduğunda.
Merlinlin kubra23 ceviz sütün kalitesini artıran çok önemli bi yiyecekmiş. Çoğu şey gaz yapıyor deniyor ama ben lahana ve kuru fasülye dışında her şeyi yiyorum artık 2,5 aylığız
Kubkub60 Sut yapan şeylerin çoğuda gaz yapan şeyler bence hiç esirgemeyin alerji dışında tabi. Alışsın bebek ne kadar esirgememişse o gaz mutlaka oluyor onu anladım
Browniidelisii Miraycicek ben de yemiyodum bi çok şeyi. Sonra bi gün eve ebe geldi ziyarete. Herşeyden yemelisij vitamin almalısın, o da gaz çıkartmayı bu şartlarda öğrenmeli demişti. Sadece mesela kuru fasulye nohut birkaç kaşık ye demişti.. Tabi bu arada gaz damlası kullanıyoruz. Ben de bıkmışım zaten başladım herşeyi yemeye. Sütüm de arttı, psikolojik olarak da rahatladım. Bebekte de belirgin bi fark olmadı. Mercimek çorbası içtiğimde gün sadece belirgin farkettim onun dışında aynı..
alerjikbebekannesi Miraycicek 5.aydan sesleniyorum biz hala gaz ilacı kullanıyoruz 5 aydır patates zeytin yemekten patates gibi olucam 🙁
SevvalDertli Miraycicek bence yavas yavs alistirma yaparak ye arkadasindan rezene cayi ic ki bebegine sifa olsun karni agrimasin bende oyle yapiyorum
Gamzeliyy Miraycicek yenmesi gerekenler yani bende süt yapan besinler bol dereotu, süt, helva, rezene,hoşaf,ıncir hurma çok güzel yaptı yenmemesi gereken olarak da nane ve maydonoz sütü azaltır diyorlar ama kesin bir bilgim yok
-Livasmom- Miraycicek nohut fasulye mercimek corbasi disinda herseyi yiyorum 2 aylık olcaz bizde. Emzirdikten sonra gazini pat pat yaparak cikardiktan sonra sorun olmuyor
Maviinsan Miraycicek Ben herşeyi yedim ama fasulye,nohut hariç. Gaz yapacağinı dusundugun yemeginin icine kimyon at veya tabagina doldurduktan sonra cay kasiginini tam doldurmadan kimyon at gazi aliyor canim
Almir__alp Miraycicek hamilelikte bile gaz yapacak şeyleri yemiyordum. Yahu yemediğim halde çocuk yine gaz bombası oluyordu doktorum yesen de yemesende gaz yapacak az az ye dediği günden beri bir tık daha rahatız..
Kereminannesiii Miraycicek deneye deneye her şeyi yedim aman o gaz yapar aman bu gaz yapar diye hiç düşünmedim. Çok şükür öyle gaz yapan bir yiyecek olmadı. Deneyerek keşfedebilirsiniz.
Lalinmoms Miraycicek bulgur çorbası çok faydalı ve süt yapıcı yesil mercimekli dere otu ve incir de çok iyi