Rules Kızlar 1 haftadır ek gıda tadımlarına başladık. Çok okudum çok araştırdım bişeyleri yemezse canımı sıkmayacaktım güya hemen başka şey deneyecektim vs vs. Çok iştahlı bi oğlum var rezene çayını bile cop cop içen çocuk hiç bir ek gıdayı kabul etmedi. Sırasıyla yoğurt patates havuç kabak denedim. Ağzına bişey verince öğürüyor resmen kusacak gibi oluyor. Ağlıyor asla kabul etmiyor. Minicik minicik veriyorum. Ağzında tutuyor ne yutuyor ne atıyor. Havucu yoğurtla denedim zeytinyağlı zeytinyağsız kabak yoğurt denedim bunları sade de denedim kabak havuç yoğurt karıştırıp denedim. Günün farklı saatlerinde denedim uyandığında açken tokken 2 beslenme arası vs her şekilde denedim ama asla istemiyor. Başlarda tamam bunu sevmedi başka gıdaya geçeyim dedim hiç düşürmedim moralimi ama hergün aynı şey olunca sabah kalkıp bişey hazırlamak istemez oldum nasıl olsa yemiyor diye. İnsta da takip ettiğim aynı dönem bebekler nasıl atlıyor kaşığa benim oğlumda kaşığı görünce ağzını kitliyor. Ama damla şurup vs olsa 2 metre öteden açıyor ağzını. Motivasyonum yerlerde yani hiç bişey yapmak istemiyorum artık 😞
Eddaliko Rules En korktugum sey bizimde 1 haftamız kaldı cok endiseliyim umarım sever🤕Cok zor bi durum gercekten😑
edsn1 Rules mesela elmalı pirinç unlu muhallebi yapın içine de 1 çay kaşığı pekmez koyun sevecektir, ya da kabak, patates,havuç ve irmik hepsini bir kaynatıp çorba yapın içine 1 çay kaşığı zeytinyağı koyup verin seviyorlar genelde
Rules Eddaliko ben çok umutluydum doktorumuz da her seferinde çok boğazlı olacak derdi ama hiç beklediğim gibi olmadı maalesef
Rules edsn1 henüz tadım yapıyoruz 3 gün kuralı ile onlara geçmedik daha zaten alerjik bi bebek bi anda herşeyi karıştırıp veremem
Rules Giizz doktorumuza sordum aylardır gaz için çay yaptım verdim sıkıntı olmadı şimdi bıraktık zaten gaz sıkıntısı geçti