Nurdn55 Ek gıdada sırasıyla hangi tadımlara başladınız ? Kabak diyenler normal kabak mı? Bal kabağımı onuda merak ediyorum☺️🌸
ErkekkAnnesii Nurdn55 ben ilk yoğurt verdim sonra havuç patates kabak sonra 3 ünü bir verdim hem yeşil kabak hem balkabağıda oluyor sonra meyve armut elma muz… Böyle gidiyor ayına ve mevsime uygun sebzeler ve meyveler
Happydef Nurdn55 bal kabaginin mevsimi şuan normal kabak vermemelisin. Bizimde havuç muz alerjimiz olduğu için patates kabak elma armut verdim şuan çorba ve muhallebi yapmaya başladım bazen yiyor bazen yemiyor
GramPozitifBakteri Nurdn55 Yoğurt-patates-havuç-yeşil kabak-biber-bal kabağı-meyveler (elma,armut,muz hangisi varsa ayına uygun olarak) en son yumurtanın sarısı
Nurdn55 Bal-Kaymak ilk yogurt yogurdu bizmi mayalicaz peki gunluk mu mayalamak lazım yada mayaşadıgık yogurdu 3 gun verebilirmiyim
Bal-Kaymak Nurdn55 kendin mayalaman lazım. Şişe günlük süt önerdi bizim doktor. Bi kere mayalayınca 3 gün verebilirsin ama 4. Güne verme ekşir tadı diye.
Nurdn55 Bal-Kaymak tamam teşekkür ederim bir cay kasıgı sonra tatlı kasıgı sonra yemek kasıgı olacak sekılde verecegiz dimi ?
Bal-Kaymak Nurdn55 tabiki sebzeleri soymalısın.☺️ Tadım dönemi buharda pişirmek daha sağlıklı. Ama istersen az suyla da haşlayabilirsin.
Bal-Kaymak Nurdn55 evet canım . Herhangi bi sorun olmazsa yoğurtta alerji falan 3 günden sonra her gün küçük birer kase yedirebilirsin.
ErkekkAnnesii Nurdn55 7. Ayından sonra başladım ben zaten taneli verdiğim için çorbalarıda hep katı oluyor taneli yemek gibi oluyor
Bal-Kaymak Nurdn55 ya ben alcaltım denk gelmedi bir türlü sonrada tadımlar bitti 😂 normal çelik kevgirler varya onu koydum tencerenin üstüne kevgire sebzeleri koydum kapak kapattım . Tencereye az su koydum sebzelere değmeyecek kadar. Oldu bitti . Çorbalara falan geçince de buharda yapılabilir ama ben suda pişiriyorum çorba için yemek için .
Sozipek Nurdn55merhaba 🙋♀️ Ben ilk yoğurtla başladım.avokado gün kurusu bal kabagı verdim .akşamlarında muhallebi veriyorum pekmez katıp.yoğurdu günlük mayalıyorum ama yinede sezmedi tadını 😞
Nurdn55 Bal-Kaymak bebeğinizin verdiği sebzeyi yada meyveyi sevmediiini nereden anlıyorsunuz ? Mesela sizinkinin yemediği birşey olmuşmuydu ne yapmıştı? ☺️
Bal-Kaymak Nurdn55 sadece brokoliyi sevmedi. İlk gün ucundan verince anlamıyorlar zaten 😂 anca 3. Gün anlaşılır sevip sevmediği. Mesela oğlum güzel yer öyle ağzını kilitleme huyu falan yoktur. Ama brokolinin tadını alınca ağzını açmadı, ağzında kini geri çıkarttı. Bende bi daha vermedim . Onu dışında çok sevmese de reddettiği bişey olmadı. Mesela avokado bayıla bayıla yemiyor ama yiyior. Tarhana çorbası çok seviyor . Sevdiği zaten çok belli oluyor çünkü tabak bitiriyor hala istiyor ve ağzını daha kaşığı götürmeden açıyor 😂😂