Hazallllllll Şimdi kizlar benim sütüm olmadığı için mama kullanıyorum ama kafamı kurcalıyor ek gıdaya ne Zaman gecmeliyim 4. Ay birinde ufak ufak başlasam mi diyorum siz ne diyorsunuz baslamismiydiniz sizde yoksa 6. Ayı mi beklemistiniz
Tasbebek_ Hazallllllll sadece mama alan bebeleri doktorlar 5 buçuk aylık olduğun da ek gıdaya başlatıyor ama 4 çok erken biraz sahan bekleyin 5 buçuk aylık olduğun da doktorla görüşüp yoğurttan başlayabilirsiniz
Hazallllllll Tasbebek_ aynen aslında düşünüyorum mesela muhallebi falan ama ona da inek sütü giricek e peki yoğurtta inek sütünden olucak oda bir soru işareti aceba keçi yoğurdu mu versem
Tasbebek_ Hazallllllll muhallebi çok ağır gelir bence onu hiç vermeyin yoğurt fermente olduğu için inek sütü de olsa sorun olmaz ama evde kendiniz yapın yoğurdu sonra cam rende alın Elma armut gibi meyveLeri ondan geçirip verebilesiniz yoğurtla karıştırıp
turunculuanne Hazallllllll inek sütü bebekler için alerji riski yüksek bir besin ama inek sütünden yapılan yoğurt için aynısı geçerli değil. Bu da inek sütünden yapılıyor aynı şey gibi düşünmeyin. Yoğurttan alerji gelişme ihtimali oldukça düşük
Hazallllllll Dzeyy ne ile baslamistiniz mesela muhallebi gibi gıdaları ne ile yaptiniz inek sütüyle mi
Dzeyy Hazallllllll önce yogurtla başladım 3 gün kuralıyla sonra havuç kabak patates brokoli elma muz pırasa şuan bunları veriyorum kabak alerji yaptı ama bize onu bıraktık o yzden
BedriyePoyraz Hazallllllll 3 gün kuralıyla patates kabak bal kabağı havuç buharda yada haşlayıp blender yapıp içinede bi çay kaşığı zeytin yağıkatıp verdim çok koyu olursa süt yada mamayla sulandırabilrsin
Hazallllllll Tasbebek_ tabi tabi zaten ev yoğurdu kullanicam aslında sağlam biryerden keçi sütü bulup onunla mayalamayi düşünüyorum
UzalRabia Hazallllllll 180 gün dolması lazım 6.ayın dolmasını istiyor doktorlar onun için bence 4.ay çok erken
Tasbebek_ Hazallllllll o ağır gelebilir siz ilkten bir başlayın baktınız yoğurt alerji ve hazımsızlık falan olmadı keçi yoğurduna öyle geçin 3 gün kuralına dikkat et
Tasbebek_ Gunesay ben bilmiyorum ama post sahibesine soralım @Hazaaalll keçi sütünü ne ile mayalıyoruz
Hazallllllll Gunesay canım her zaman ki gibi kaynat bir kasıkta olsa yeter bir yerden bulmaya çalış ekşi olmaması için minnacık şeker ekle bayana ılık süte hafif soğumaya yakın karıştır ve sar
2cocukluanne222 Hazallllllll sütun yetiyosa başlama 5 aylukken tadım yaptıra bilirsin ama nolur benim düştüğüm yanlışa düşme meyveden değil sebzeden basla sonra sebze yedirmesi felaket
Hazallllllll 2cocukluanne222 aaa gerçekten mi tmm sebzeden başlayayım patates püresi kabak falan başlayayım