Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun Allah bir an önce sağlığına kavuştu yazmanızı nasip etsin 🙏🏻🌸 @Arasveannesi68 benim de çocuğuma otizm belirtileri denildi , 18 aylık ikiz bebeklerden erkek olanı . İkizi çok hareketli olduğu icin başta anlayamadık , oğlan da sorun yok kız çok erkenci dedik . Kardeşi ile oynayan mutlu Gülen bir çocuk . Göz teması azdı , ismine dönüş yapmıyor . İşaret etmiyor , acıktığını falan ağlayarak anlatıyor . Dışarı gitmek istiyor en sevdiği şey . Çocuk pandemi bebeği olduğu icin hep bir odada büyüdü . İkiz olunca bakması da çok çok zordu ve ikisine aynı anda bakmak icin bir odayı güvenli hale getirip Prada baktık . Tabi dışarı görmedi insan görmedi ben bunların etkisi demiştim ama doktorlar otizm belirtileri dedi . Arkadaşların evine gitmeye başladık orada bize bakıyor arkadaşıma bakıyor gülüyor oynuyor qma doktora gittiğimizde hep biz yokuz gibi davrandı … kreşe yazdırdık günde bir saat gidecek , öğretmen tuttuk haftada üç gün gelecek bi ders verecek . Biz de tv tablet kapattık , dönen cisimlere merakı çok yok . Çamaşır mak önünde max 1 dk duruyor başka yeri kurcalamak istiyor . Kabul etmek zor , yakışmıyor bebeklere kötü şeyler . Umarım biz de güzel sonuçlar alırız , hem yazı başta olsın hem de bende derdimi dökeyim istedim . Allah kimseye muhtaç etmesin