Elif4152 Merhaba oğlum 26 aylık pek konuşmuyor 10 kelime falan anca ama herseyi anlıyor yapıyor sizce normal mi
yigitalpannesi Elif4152 canm benım de 14 aylık olacak 1 hafta sonra tek kelimesi yok maalesef ben de üzülüyorum
Ali23asaf Elif4152 benim oğlum 17 aylık istediğinden kelimeler söylüyor oda kendi istiyince ancak herşeyi anlıyor ama işine gelince konuşuyor
Zeynep11 Elif4152 canım az önce başka bir posta daha yazdım. Benim kızım 28 aylıkken konuşma geriliği olduğu için özel eğitim almaya başladı. Tek kelimesi vardı oda baba. Görüştüğümüz psikolog, bu yaşta en az 4 anlamlı kelimesi olması gerekiyor demişti.
ezgi012 yigitalpannesi bnce hiç üzülme. Ben 15 aylıkken farkettim ve yıprattım kndimi. Komutları bile anlamıyordu. 1 ay boyunca tv ev işi herseyi bıraktım. Ona odaklndım. Şuan 17 aylık maşallah diyeyim.
Elif4152 Evet maşallah herşeyi anlıyor yapıyor ama hep beden diliyle yemek yiyeceği zaman nam nam susadığı zaman öksürüyor yalandan su versinler diye ama çok inat hep benim dediğim olsun
ezgi012 Elif4152 komut alıyor, kelimesi var, ses kartları kendisi seslerini çıkarıyor, bikaç öğrettiğim çocuk şarkılarını söylmeye çlşyr. Tabi bunları elde edene kadar çok uğraş verdim ama kısa sürede aldım karşılığını şükürler olsun.
Ali23asaf Elif4152 usenmekten çok inat ediyor ama istediğinde telaffuz ediyor üstüne gitmiyorum bekliyorum
Elif4152 Zeynep11 10 kelime ve üzeri oluyor ama mesela işine geldiğinde teyze diyo anane diyo ama doktora götürmekte fayda var sonuçta içimiz rahatlar teşekkür ederim ❤️