Eternalove Ek gıdaya yeni geçecek anneyee yardımmm 🥰 hangi marka günlük sütten yoğurt mayalıyorsunuz bebişlerinize ve hangi marka yoğurt mayası kullanıyorsunuz acaba ?
Senemmm11 Eternalove itimattan alıyorum günlük süt. Mayası içinde bi önceki yogurdumdan 2 kaşık ayırıyorum onunla mayaliyorum
Eternalove Gzdzeynep internetten baktımda migroslarda satılıyor sanırım, bu taze direkt sitesinin satış yeride burası mı ?
Aslan-123 zeynepzeze proboyotikden ne kadar koyuyorsunuz hic yogurt yapmadm ek gıdaya baslayinca yapicam insaAllh
Eternalove Papatyaseverr doktorumuz özellikle sütçüden almamamı söyledi, günlük sütten olsun dedi. Şu an yeni geçeceğim için günlük sütten mayalayacağım ama sonra güvendiğim bir yer bulunca bende geçiş yaparım 🌸
Gzdzeynep Eternalove izmirdeyim girdiğim tüm marketlerde ve peynir ürünleri satan dükkanlarda buluyorum.
SbnmTlg Şimdiye kadar hep İçim günlük süt ile yaptım. Activia ile mayalıyorum ilk, sonra kendi yoğurdumla. Bugün Sek günlük süt varmış onu aldım mayaladım merakla bekliyorum 😄
SbnmTlg Eternalove Evet 6 aydır hep onunla yapıyorum. Markadan bağımsız cam şişe olması önemli benim için.
NurrC Eternalove doğal inek sütünden 😀 yani ben market sütlerinin yoğurt yapılması taraftarı değilim. Bulabiliyorsanız ki illa ki vardır etrafınızda açık süt alın derim. Pakete giren herşey koruyucu içerir.
Eternalove NurrC evet yakınımda var kendimize o şekilde mayalıyorum ama doktorumuz özellikle açık sütten mayalama diye uyardı. Şu an ilk tadımlar olduğu için bu şekilde yapacağım ama sonra iyi bir yer bulunca oradan alıp mayalarım 🌸
SbnmTlg NurrC Son zamanlarda araştırmaların artmasıyla gıda mühendisleri ve çoğu doktor çiğ süt önermiyor. Çünkü hayvanlara verilen antibiyotik ve bazı bakteriler kaynatmayla ölmüyor. Fazla kaynayınca da besin değeri düşüyor. Bu yüzden günlük cam şişe pastörize süt daha sağlıklı oluyor. Onu da kaynatmaya gerek olmadan mayalama sıcaklığına getirmek yeterli oluyor 🌸
NurrC SbnmTlg ben küçük inek az inek yapan kişilerden bahsettim. Yani bildiğimiz yerlerden kişilerden. Toplu süt yapan büyük ahırlarda dediğiniz olur ama köydeki ninemiz yapmaz öyle antibiyotik vs. Ki aldığım kişileri tanıyorum. Bulabilinirse ne âlâ tabi bu devirde