Gulsum21_ Emelmirac evet bazıları sebze bazıları meyve ileymiş. Ben şimdi sadece cicibebe verdim hani onu cicibeyle yoğurdu kendim elde yapıp veremediğim için veriyorum. Yoğurt mayalamayı bilmiyorum. O kadar vaktim ve imkanım yok çünkü… Kimse düşünmeden eleştirmiş. Üzüldüm ☹️ Hepimiz anneyiz hepimiz yeni yeni öğreniyoruz hata yapabiliriz…
Emelmirac Gulsum21_ tatlim cicibeyi yapamiosan vermek zorunda deglsin onun yerine irmik var, ruseym var vs. Yogurt da cok kolay yapabilirsn sutu kaynat sogumaya birak serce parmagini sok icine dayanabilecegin sicaklikta olsun.baska bir kapta o sutten al biraz uzerine yogurt kat karistir. Mayalayacagin kavanoza koy, uzerine sutu ekle. Sicak bir yere koy ustunu sar ben kapağını kapatmiyorm.bu sekil minimum 4 saat kalsin snra bzdolabina oldu bitti
Gulsum21_ Ssumru tamam da belirttiğim gibi bilmiyorum mayalamayı. Ve ben ne marketteki süte ne de satılan açık süte güvenmiyorum. Ve bunu yapacak kadar vaktim imkanım yok. Zaten günde bir tane yiyiyor. Meyve püresi verdik helo beybinin sevmedi. Altı ayı doldurunca ek gıda olarak bı giriş yapacağız zaten… Ben önden bilgilenmek bi fikir almak istemiştim
Ssumru Gulsum21_ keşke bu fikri danino vermeden önce alsaydınız size yardımcı olurduk .. markette ki sütlere güvenmiyorım demişsiniz ama içinde katkı maddesi olan daninoya mı güvendiniz Allah aşkına. Vermeyin daninoyu ne eksilecek bebeğinizden. Bilmemek ayıp değil bende bilmiyordum yoğurt yapmasını ama kendim için hiç öğrenme gereği duymadım ama bebeğim için öğrenmek zorundayım yapmak zorundayım..
Eminerd Gulsum21_ yoğurt mayalamayı bilmiyorsanız keşke sebze ile başlasaydınız ek gıdaya ayrıca yoğurt makineleri var işinizi kolaylaştırır bi bakın isterseniz. Taş gibi mayalanıyor makinede. Açıkta yada markette satılan süt daninodan daha sağlıklıdır. Buharda patates havuç kabak haşlayıp ezip zeytinyağı koyabilirsiniz bi çay kaşığı 3 gün kuralı ile verebilirsiniz 😊
Gulsum21_ Emelmirac aylık gittiğimiz doktorumuz yok Gerçekten ilgili bir doktor veya Hemsire de yok. Muahatb bulamıyoruz virüs yüzünden. Biz bilmiyor muyuz gidip sormasını. Ultrason resmini alabilir miyiz deyince bile şov yapma diyen doktora sorulur mu soru
Emelmirac Gulsum21_ nerede yaşıyorsunuz? Ama bebegin doktru cocuk doktru olacak ultrasnla bakan doktrla ilginiz yok artik
Ssumru Gulsum21_ sizi yargılamıyoruö hanımefendi size yardımcı olmak istiyoruz burda bebeğinizin sağlığı için birşeyler söylemek neden zorunuza gidiyor . Sizin bebeğiniz istediğinizi verebilirsiniz ama ortada beslenmek ile bir yanlışlık var bizde size bunu anlatmaya çalışıyoruz bir post açmışsınız gelen cevaplar karşısında tepki gösteriyorsunuz he bu arada benden düşünmeyi beklemişsiniz ama neyi düşüneceğim düşündüğüm tek şey şuanda sizin bebeğiniz ! Bence oturun siz biraz düşünün bu insanlar neden hep aynı şeyi bana savunuyorlar nerde yanlış yaptım diye .
Yaseminakkoyunk1 Gulsum21_ eskiden böyle şeyler pek bulunmazmış kadınlar büyüklerle yaşadığı için anneliği bile yapamaz tarladır bahçedir çocuk tok olsun diye her şeyi yaparlarmış. Biz o devirde değiliz! Biz herşeyi mümkün olduğu rahatça kapımıza getirdikleri dönemdeyiz. Çaya ekmek atıp yedirseydin keşke. 6 ayına girmiş bir bebeğe hazır dışardan birşey asla verilmez hatta bu uzunca seneler yapılması gerek. Hele ki anne sütü hariç bir şey yememiş bir bebeğe alerjik şey hiç verilmez. Keşke araştırsanız. Keşke okusanız. Keşke öğrenseniz..
Gulsum21_ Emelmirac yok onu genel olarak dedim. Çocuk doktoruna da gittik onun hali de onunkine benziyor
serhattt Gulsum21_ danıno cok saglıksız gunah kucucuk o daha en basıtı patates haslayıp ezip azıcık zeytınyagıyla vermek vaktım yok vs diyorsunuz da bu cocuk hazır seylerle mı buyuyecek hep
serhattt Gulsum21_ patates, havuc, muz, elma, armut, yogurt, kabak bunları haslayıp catalla ezip ıcıne 1 cay kasıgı zeytınyagıyla karıstırıp verebılırsın tek tek dene bır urunu uc gun boyunca arttırarak verıceksın canım
CansuSaka Gulsum21_ erken olmuş hazır gıdaya geçişiniz, ev yoğurduyla muz,elma vs yapabilirsiniz daha sağlıklı . Dışardan alınan danoneler her gün vermeyin bence iyi değil çünkü. Sebze haşlayın buharda ,balkabağı,tatlı patates , havuç ..bunlar çok lezzetli bebeğiniz severek yer
Gulsum21_ Kızlar kendi anneme sordum bize ek gıda zamanı ne yedirip içirirdin diye? Bir yaşımıza gelene oturmaya yürümeye başlayana kadar bitek mama ve süt vermiş. Biz eşimle konuşurken dişleri çıkana kadar bekleyelim demiştik. Yanlış bi tavrım olduysa kusura bakmayın ☺️ stresli geçiyor günlerim 🥺❤️