Anec_2020 İyi akşamlar hanımlar biz ek gıdaya başlayacağız bebeğime hazır yoğurt vermek istemiyorum yoğurdu kendim kurmak istiyorum ama genelde ev yapımı yoğurtlar ekşi oluyor ekşi olmaması için yapabileceğim bişey var mı acaba sizler nasıl kuruyorsunuz?
Anec_2020 YasemiNYagmur1 az az yaparım da hani ilk yapılınca da öyle oluyor ya o yüzden sormak istedim artı olarak yapılan bişey varmı acaba diye teşekkür ederim 😘
Baharonel Ben hazır yoğurtla mayaladim çok güzel tatlı oldu bide ne kadar maya koyduguna bağlı çok koyunca da ekşi olur
Symsmy Anec_2020 ben mayalamayı yapamıyorum her seferınde fırında mayalamaya devam ediyorum. Gecen 2 tane tuttu 2 tane kavanoz tutmadı. Aklımı yitircem artık. Herseyı tam yapıyorum olmuyor
Snglklc Anec_2020 henüz bebeğime değil ama kendimize mayalıyorum çok sıcak olmayacak şekilde mayalıyorum ve 4-5 saat sonra buzdolabına koyuyorum ertesi güne kadar kalıyor tatlı oluyor yoğurdum ha birde cam kavanoz larda mayalıyorum
ugursuzsafiye Anec_2020 valla canim biz yurtdisinda kaliyoruz markettekiler tatli oldugu icin evde bi yogurt yapiyoruz 3 4 kilo sutten 1 hafta icin😂🙈 oncelikle sutu serce parmagim 10 saniye durunca yanmayak dereceye getiriyorum sonra 3 kilo sutu 4 5 kasik yogurt koyuyorum 7 8 saat tencereyi sofrabeziyle felan sarili bekletiyorum Ben o sekil yapiyorum Eksiligi felan icin de seker koyabilirsin azcik
birminikdev Anec_2020 Küçük küçük kavanozlara yapıp her gün bir tane açarsınız ekşi olmaz bir de mayanız ekşi olmasın son olarak fazla bekletirseniz yani mayalayıp sardıktan sonra fazla kalırsa ekşir
Aryampars Anec_2020 mayalayinca sıcaklığı tutturamazsaniz ekşi olur sıcaklık önemli birde eğer maya olarak kullanacağınız yoğurt ekşi ise içine azıcık süt karıştırıp öyle ekleyin sütünüze