squirtle Kızlar merhaba aklıma bişey takıldı şimdi bn 3 gün kuralıyla kabak havuç patates denedm püre olarak 5,5 aylık oğlum .. şimdi meyve pürelerini mi denicem? Sonra ne zaman çorbalara geçicem yoksa 6. Ayda hep püreler mi vereceğim?
[silindi] squirtle denediklerinzle çorbalar ve püreler yapıp verebilirsiniz tattırmadığınız meyveleri sebzeleri yine aynı şekilde tattırmaya devam edin
RabiaK squirtle erken başlamışsınız doktorunuzmu başlayın dedi yoksa sizmi başlamak istediniz ?. 6. Ay tadım ayıdır normalde doyana kadar yemeyecek. Çok hızlı gitmeyin derim tadımlarla devam etmeniz bebeğiniz için daha iyi olacaktır. 6. Ay da da şuan 3 gün kuralıyla verip alerjisinin olmadığı sebzeleri karıştırıp verebilirsiniz. Bi öğün sebze verip diğer öğün meyve tadımı yapabilirsiniz
Vanilya squirtle Canım sırayla meyve gitme. Ard arda yani. Yoğurt dene. Ardından elma mesela. Sonra araya denemesinin bir sebze olabilir. Ben kabak havuç patates denemiştim sonra bu üçünü karıştırdım biraz soğan katmıştım içine. Böylelikle soğanı da 3 gün kuralı ile denemiş olmuştum.
Cihan Ylcmelis bebeklerde yediği besin alerji yapıyor mu diye her verdiğin yiyeceği üç gün verirsin mesela birinci gün bir çay kaşığı havuç ikinci gün bir tatlı kaşığı havuç üçüncü gün bir yemek kaşığı havuç eğer üç gün sonunda vücudu kızarmazsa veya bir değişiklik olmazsa bebeğinde ona alerjisi yok demektir ve devamlı verebilirsin ama üç günün içinde veya sonunda bebeğinde farklılıklar görürsen alerjisi var demektir ve o besini vermemelisin hayati tehlike yaşamasın diye
Liona Cihan canım bebeklerde alerji riski ne zaman sona eriyor peki? Yani kendi yemeklerimizden (salçalı, baharatlı, tuzlu) ne zaman vermeliyiz?
Cihan Liona alerji riski sona eriyor diye bir şey olduğunu sanmıyorum her verdiğin yeni şey ona alerji yapabilir bunu deneyerek göreceksin 1 yaşından itibaren tuzlu yemekler verebilirsin ama tuz çok az olmalı baharatlarda öyle pişik oluyor deyse