KuzeyBaturunAnnesi şöyle oluyorr.
İlk neyle başlıycağına karar vermen gerek mesela ben yoğurtla başladım çünkü sindirimi ve yedirmesi kolay. Mesela ilk gün 1 çay kaşığı kadar. 2.gün 1 tatlı kaşığı kadar 3.gün 1 yemek kaşığı kadar deneme yapıyorsun.. Eğer alerjisi yoksa başka bi gıdaya geç. ben sebzelerden devam ettim ki sonra meyve verdiğimde sebzeyi reddetmesin diye.
Havuç verdim mesela ben havucu haşladım iyice ezdim hatta süzdüm çünkü pütürlü kaldı yiyemedi oğlum. Ben de suyunu verdim. Yine 3 gün artırarak devam ediyosun. Baktın alerjik bişey yok başka bişeyle devam et..
Daha önce denediğin sıkıntı görmediğin sebzeleri karıştırabilirsin.
Biraz bişeyleri denedikten sonra çorbaya başlıyabilirsin. Çorba da şöyle yaptım ben, sebzeleri haşladıktan sonra ezebilirsin ya da ben blender yapıyodum. İçine zeytinyağı ekliyodum pirinç de olabilir ya sa şehriye . Ama bunları da takip etmek gerek bebek sinriebiliyo mu diye.
İlk defa bişey deniycekse o günü farklı bişey verme.
yani, mesela ilk defa patates verceksin aynı gün armut da denemek istedin öyle yapma alerjik bişey varsa neyden olduğunu bilemezsin.
6.ayda tek öğün şeklinde yaptık biz. Öğlen gibi bi tadım yapıyoduk. Bebek yarı aç olacak şekilde. 7.ayda öğlen sebze yediyse akşam da muhallebi yapıyodum çünkü kilo alımı düşüktü bizim. Gün içinde ya öğlen ya muhallebiyle yoğurt veriyodum.
8.ayda kahvaltı başladık. Yumurta ağır bi protein olduğu için hemen başlanmıyor. İlkten yumurta sarısının çeyreğiyle başla yavaş yavaş arttır. Ben pekmez, lor (yada labne), yumurta sarısı karıştırıyodum şimdi 11 aylık oldu ayrı ayrı veriyorum.
Herşeyden önce bunun bi tadım süreci olduğunu unutma yemezse sıkıntı etme, herşey sabır.. Hiç zorlama, ilk zamanlar öğürcek belki de kuscak korkma. Öncelik anne sütü. Biz burda sadece yiyecekleri tanıtıyoruz tattırıyoruz.. Zamanla oturuyo bişeyler..
Kolaylıklar diliyorum inşallah iştahlı bi bebek olur 🙏🏼🍀🥰