ozlem21240493 Canım anneler her bir gündüz uykusu için 45 dk yeterli mi sizce? Bu süreyi uzatmak için öneriniz var mı? Bebeğim 5.5 aylık günde 3-4 gündüz uykusu var her biri ortalama 45 dakika sürüyor.
Busrminel ozlem21240493 çok çok iyi uyuyor sizinki ayrıla artık gündüzleri Çok zor uyuyorlar algıları açık olduğu İçin uyumak istemiyorlar keşfetmek istiyorlar önemli olan gece uykularının uzun süre olması.
Hanifesimsek ozlem21240493 benim oğlum da 4 aylık ve o da 40 dk uyuyor sürekli uzun uyuması çok nadir
YagmurKoksal ozlem21240493 özellikle öğle uykusundan uyandıktan sonra tekrar uyutmayı deneyin nasıl uyutuyorsanız yarm saat kadar dalarsa eğer uzun uyur bir yerde okumuştm bende işe yaradı☺️
ozlem21240493 Myslkya-16 😢 4.ayda bizimde öyleydi 10 dk anca uyuyordu neyseki biraz daha iyi şimdi. Ama hala kısa gibi geliyor
ozlem21240493 Busrminel bugün bir arkadaşımla konuştum bebeği 4 aylık. Her uykusunun bir buçuk- 2 saat sürdüğünü toplamda gün içinde nerdeyse 6 saat uyuduğunu söyledi. Aklıma takıldı benimde bunu duyunca az uyuyormuş gibi geldi
Pitpitbebe ozlem21240493 Benimki de yarım saat uyuyor ben uyanır uyanmaz tekrar hemen kucağıma alıp sallıyorum 15 dk falan sürüyor ama geri uyuyor. hatta uğraşıp geri uyuttuğumda o uykusu bazen 1 saati buluyor bir deneyin. Ama gündüz 6 saat fazla o çocuk gece uyumaz . Sizin çocuğun 3-4 saat yeterli ki benimki o dönemde gündüz toplam 2.5 saat uyuyordu şimdi uğraştığımdan 3-3.5 saat oluyor anca 🤷♀️
Yagmuralmila Benimki de 3 buçuk aylık az uyumaya başladı hep gözü bizde ne yapacaz.. TV de işte ne yapıyorlar.. etraftaki esyaalra bakiyor .. aşırı meraklı ara ara kucak istiyor yüksekte tutmazsan ağlıyor .. herşeyi en yukardan izlicek 🙄🙄
ozlem21240493 Yagmuralmila aynı aynı, bazen duvara yapıştırsam mı diyorum minnoşu etrafı izlesin yukarılardan diye 🤪😂
ozlem21240493 Pitpitbebe bugün bir deneyim öğlen uykusundan sonra. Peki sonraları daha uzun sürmeye başladı mı öğlen uykusu?
151120 4 aylık benim kızımda birinci uykusu yarım saat öğlen uykusu 2 saat akşam üstüne bir yarım saat uyuyor sonra 7 de de gece uykusuna yatıyor
arzubayram_ ozlem21240493 aynı benim kizim da sizinki gibi 5.5 aylık 4 uykusu var 45 dakikayı geçmiyor ama bence yeterli bi uyku çünkü uyanık kaldığı dönem de keşfetmeyi öğreniyor gece uykusu önemli olan mesela benim kızım gece gazi oluyor uyuyamıyor kesintisiz ama uyumak istiyor
benbirogretmenanne ozlem21240493 45 dk ve altındaki uykuları kısa uykulardan sayıyorlar uzatmanızda fayda var uyku düzeni açısından. Bi yöntem uygulamıştım ben mesela diyelim bebeğinizin uyjusundan tam 45.dkda uyandığını biliyorsunuz bi 5 dk önce hafif gıdıklayarak onun döngüyü atlatmasına yardımcı olabilirsiniz ama hafif bi gıdıklama mesela hafidçe burnuna dokunun bi ayapının kıptaşması ya da elinin küçük bi hareketi yeterli tabi bunu bi süre uygulamak gerekli. Eğer gıdıkladınız ve uyandıysa bi yarım saat kadar geri uyutmaya çalışın 1-2 haftaya düzelir deniliyordu. Ben uygulamıştım faydasını gördüm.
benbirogretmenanne benbirogretmenanne ve de gıdıklama yöntemini kullanmasanız bile 45 dk sonra uyabdığında en azından ilk 15 dk hemen yatağından almayıp uykuya geri dönmesini sağlayın
ozlem21240493 benbirogretmenanne bunu yaptım aslında kıpraşıyo felan ama sonrasında aynı dakikada tekrar uyandı yine. Sürekli olarak devam etmedim ama. 😣 gözlerini açması gerekiyor mu peki dokunduktan sonra? Şimdi kaç saat kadar uyuyor bebeğiniz?
Pitpitbebe ozlem21240493 ben de 1 aydır deniyorum bana da buradan birisi söylemişti ama 4-6 hf sürer düzelmesi demişti. Şimdi cidden bazen öğle uykusunda yine yarım saate uyanıyor ama gözü kapalı ben hemen pışpışlıyorum geri dalıyor tam oturmadı ama olacak gibi inşallah
benbirogretmenanne ozlem21240493 açmaması gerekiyor yani hafif bi kıpırtı uyandırmayacaz ☺ ben de denediğimde kızım 5.5 6 aylıktı şimdi 21 aylık artık 45 dklık kısa uykuları yok ama uyku eğitimi de verdim ben. Bir de karartma perdesi de öneriyorlar kısa gündüz uykuları için.